LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Peppe Eng försvann från rampljuset – nya livet i Ystad med kärleken

23 jul, 2022 
Peppe Eng
Sportlegendaren Peter ”Peppe” Eng lever idag ett liv utanför rampljuset.
Efter skilsmässan från Solveig flyttade han till Ystad.
Men vad gör han idag?
Annons
Lars Lerin om familjelivet med Junior – nya barnbeskedetBrand logo
Lars Lerin om familjelivet med Junior – nya barnbeskedet

Den legendariske sportjournalisten Peter ”Peppe” Eng, 73, gjorde sig ett stort namn under sina 22 år på TV4-sporten. Han har bland annat som alpinreporter under större delen av 80-talet följt Ingemar Stenmarks karriär.

Men trots att hans expertis ligger inom sporten så har han även gjort en hel del andra uppdrag i rutan. Första säsongen av Let's dance, en av jurymedlemmarna i Talang och Sen kväll med Luuk – för att nämna några.

Resan i Let's dance blev en turbulent sådan, han hamnade nämligen i bråk med jurymedlemmen Tony Irving – något han berättat om i en intervju med Expressen. Tony gick nämligen ut i kvällstidningarna och sa att han ansåg att Peppe borde åka ut från tävlingen – något Peppe inte uppskattade.

– Det tyckte jag inte var schyst, jag blev förbannad och Tony och jag blev riktiga ovänner.

Pension och skilsmässa fick Peppe att flytta till Ystad

Men 2012 var det dags för nya äventyr och Peppe pensionerade sig. Och fem år senare kom beskedet att han och sin ungdomskärlek Solveig valt att gå skilda vägar – efter 48 år tillsammans.

Annons

Efter skilsmässan lämnade Peppe Stockholm för den betydligt mindre staden Ystad.

– Jag trivs jättebra här. Ystad är trots allt en väldigt liten stad och det går snabbt att lära känna folk. Jag har inte börjat prata skånska än, men efter snart tre år här så förstår jag åtminstone vad de säger, berättade Peppe tidigare i en intervju med Expressen.

Det gör han idag – bor tillsammans med sin kärlek Karin

Sedan sin pension så har han istället ägnat sig åt lokalradio, föreläsningar och golf. Däremot fick han det prestigefulla uppdraget att vara programledare för sportsändningen den 15 september 2020 – dagen då TV4 fyllde 30 år. Något han direkt tackade ja till.

Dessutom har Peppe sedan ett par år tillbaka hittat kärleken på nytt i Karin Bergman, och paret lever idag tillsammans i Ystad.

– Utan Karin vet jag inte om jag hade stannat kvar här. Men nu känns det självklart, och jag är väldigt lycklig, sa han tidigare till Expressen när han fick frågan om han trivs bra i Ystad.

FOTO: Karin Törnblom/TT/Bertil Enevåg Ericson / TT

Annons