LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Peppe Eng om beslutet att lämna TV4

04 jul, 2020 
Linnea Lundgren
Peppe Eng
Peppe Eng är en av Sveriges mest folkkära tv-profiler.
Men efter 22 år försvann han en dag plötsligt från TV4.
Nu berättar han om verkliga anledningen bakom beslutet.
Annons
Därför lämnar Tilde De Paula TV4Brand logo
Därför lämnar Tilde De Paula TV4

Under sina 22 år som sportjournalist i TV4 hann Peppe Eng, 71 med mycket. Han var en given programledare i Sporten och Tipslördag men gjorde även en omtalad insats i det populära dansprogrammet Let’s Dance. Peppe Eng valde dock för några år sedan att sluta som sportjournalist på TV4 och flytta från sin hemort. Efter en lång tystnad väljer han nu att berätta om den verkliga anledningen bakom beslutet.

Trots sin gedigna erfarenhet inom TV4 Sporten är det fortfarande hans vända som dansare i Let’s dance som är samtalsämnet när han springer på sina nya grannar i den skånska semesterorten Ystad.

– Jag har jobbat med sportjournalistik i 50 år. Då tycker man att det är det folk kunde vara intresserade av. Men nej, det handlar bara Let’s dance, säger han till Kvällsposten.

Träffade kärleken

Peppe Eng har lagt om hela sitt liv efter pensionen från TV4 2012. Han lämnade då Tyresö och Stockholm hätska statsliv för ett lugnt liv i Ystad.

Annons

– Men jag blir helt galen på den där jävla trafiken. Och tempot. Folk rusar fram som galningar. Då är det skönt att komma tillbaka till Ystad, säger Peppe Eng.

Att valet av ny hemort föll på Ystad har en naturlig förklaring. Han hade nämligen en sommarstuga i krokarna och hade därför god kännedom om bygden. 2017 valde Peppe Eng att skilja sig från sin ungdomskärlek Solveig Eng efter hela 48 års äktenskap – och nere i Skåne fann han även sin nya kärlek.

Hon heter Karin Bergman och är från Malmö berättar Peppe Eng i intervjun med Kvällsposten. Att Peppe gått i pension och lämnat tv-karriären bakom sig är inget som hindrat honom att fortsatt hålla sig aktiv inom branschen.

– Jag arbetade ganska länge efter att jag gått i pension. Det blev en väldigt bra nedtrappning. Sista åren gick jag dessutom på halvtid. Jag hade bra arbetsförhållanden och bra avtal med TV4. Det blev en smidig nedtrappning, säger han.

Annons