LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Penny Parneviks känga mot Peg Parneviks ex Filip Lamprecht

16 dec, 2022 
AvJonna Lawaetz
Filip Lamprecht, Penny Parnevik
Peg och Penny Parnevik driver en av Sveriges största poddar, där de pratar om allt mellan himmel och jord.
I det senaste avsnittet pratar de om sina personliga stilar, varpå Penny pikar Pegs ex-pojkvän.
Annons
Därför firar inte Penny Parnevik jul med familjenBrand logo
Därför firar inte Penny Parnevik jul med familjen

Systrarna Peg Parnevik, 27, och Penny Parnevik, 25, har båda två lysande karriärer. Tillsammans driver de podcasten Peg & Penny, som tidigare gick under namnet Pillowtalk med Peg och Penny som systrarna efter fem aktiva år valde att ta en paus från. Till följarnas stora glädje beslutade systrarna att återuppta podden och den återvände i ny och fräsch upplaga tidigare i höstas.

Jesper Parnevik om sonen Phoenix

Den uppdaterade versionen av podcasten har endast släppt åtta avsnitt men redan gjort stor succé. Systrarna pratar om allt mellan himmel och jord, men mycket fokus ligger givetvis på upplevelser från deras egna och familjens liv. Peg och Penny har bjudit in flera gäster till avsnitten och för några veckor sedan var det ingen mindre än pappa Jesper Parnevik, 57, som gästade podden.

Annons

I avsnittet diskuterar de huruvida det är bra eller inte att använda sitt kända efternamn för att öppna nya dörrar, gällande såväl som att få ett bord på en restaurang eller få en jobbmöjlighet. Varpå Penny avslöjade att hon ofta använder sitt namn för att få fördelar, tillskillnad från lillebror Phoenix Parnevik, 21, som gärna vill lyckas på egen hand.

– Han har ju störst behov av alla att ”jag vill bevisa”, framför allt för dig, säger Peg och syftar på Jesper.

– Han är väldigt mycket ”jag klarar mig själv”. Han är väldigt stolt av sig, fortsätter Peg.

– Han vill inte använda sig av efternamnet. Kan du känna igen det i honom, frågar Penny sin pappa.

– Jag var likadan på det sättet, sen vet jag inte, om han inte vill göra det så. Men sen har jag ju insett att det är ganska dumt. Varför ska man hålla på och behöva skämmas över det, säger Jesper.

Penny Parneviks känga till Pegs ex-pojkvän – nu avslöjar hon hon ser på allt

I senaste avsnittet pratar de om sin personliga stil och hur de kan upplevas för andra.

Annons

– Jag tappade bort min stil lite i min förra relation, så fort vi gjorde slut då började jag klä mig väldigt såhär punk, säger Peg och fortsätter:

– Har du inte tänkt på det, jag färgade håret orange, fick typ en hockeyfrilla och hade docs hela tiden och var såhär nu får jag vara mig själv. Jag har försökt vara lite mer söt och gullig för att liksom kunna stå bredvid dig.

Varpå Penny drar en egen analys av förhållandet.

– Dejtade du inte någon som var väldigt lik mig. Vad jag menar där är att alla bara "gud han är så rolig, han är så skön, han är så bra i sociala situationer", säger Penny.

Vidare fortsätter Penny förklara att paret hela tiden jämfördes i hur de var som personer, Peg är lite mer tillbakadragen medan ex-pojkvännen var mer utgående och social. Hon förtydligar även att Peg mådde bra med honom och att hon oftast ville att han skulle följa med på hennes turnéer.

– Du tyckte att det var skönt på något sätt för att då får han alltid stå för det sociala. Men sedan blev du alltid jämförd med honom, och att folk var "men varför är han med en sådan typ av tjej som är så blyg och punkig", säger Penny och fortsätter:

– Jag menar jag vill inte vara som honom, men ja.

Idag är Peg i en lycklig relation tillsammans med Jesper Niklasson. Den enda pojkvännen hon har haft innan dess i vuxen ålder är Filip Lamprecht, därmed kan slutsatsen dras att det är honom systrarna pratar om i poddavsnittet trots att han inte nämns med namn.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons