LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Phoenix Parnevik tar avstånd från familjen – nu berättar Jesper: ”Dumt”

26 nov, 2022 
AvJonna Lawaetz
Phoenix och Jesper Parnevik.
Peg och Penny Parnevik driver tillsammans podcasten Peg & Penny.
Nyligen gästade deras pappa Jesper Parnevik podden.
I avsnittet diskuterar trion Phoenix Parneviks beslut om att ta avstånd från familjen.
Annons
Parnevik om drömhuset i Florida: ”Så taggad”Brand logo
Parnevik om drömhuset i Florida: ”Så taggad”

Familjen Parnevik blev kända för hela svenska folket genom sin reality-serie Parneviks som sändes på TV3 under fyra säsonger. I serien fick vi följa pappa Jesper Parnevik, 57, mamma Mia Parnevik, 54, och deras barn Peg Parnevik, 27, Penny Parnevik, 25, Philippa Parnevik, 23, och Phoenix Parnevik, 21.

Penny Parneviks analys om familjemedlemmen

Att familjen har en nära relation till varandra går inte att ta miste på. De syns ofta ihop på olika tillställningar och inte minst på varandras sociala medier. De äldsta systrarna Peg och Penny driver tillsammans podcasten Peg & Penny där de varje måndag släpper ett nytt avsnitt. I podden pratar de om allt mellan himmel och jord, från vardagslivet till deras innersta tankar.

Annons

Podden hette tidigare Pillowtalk med Peg och Penny men efter fem aktiva år valde systrarna att ta en paus. Men nu har de alltså gjort en ny version av podden som släppte sitt första avsnitt för bara några veckor sedan. I det senaste avsnittet gästar ingen mindre än pappa Jesper podden.

I avsnittet berättar Penny om en analys hon själv kommit fram till beträffande en av familjemedlemmarna. Hon drar då parallellen till hur Jesper redan i tidig ålder bestämde sig för att bli golfspelare och att hans föräldrar var någorlunda tveksamma till det valet av yrke för sin son.

Jesper Parnevik om sonen Pheonix beslut: ”Dumt”

Jespers pappa är Bosse Parnevik, 84, en svensk imitatör och komiker, som var väldigt känd under sina aktiva år. Penny menar att Jesper under sin tidiga karriär inte ville ta hjälp av sitt välkända efternamn för att komma vidare i karriären. Penny frågar Jesper om han tror att hennes lillebror Phoenix ärvt det draget av sin pappa.

Annons

– Tror du att Phoenix har fått lite av det från dig? För han vill ju verkligen stå på sina egna ben, säger Penny och blir avbruten av sin syster:

– Han har ju störst behov av alla att ”jag vill bevisa”, framför allt för dig, säger Peg och syftar på Jesper.

– Han är väldigt mycket ”jag klarar mig själv”. Han är väldigt stolt av sig, fortsätter Peg.

– Han vill inte använda sig av efternamnet. Kan du känna igen det i honom, frågar Penny sin pappa.

– Jag var likadan på det sättet, sen vet jag inte, om han inte vill göra det så. Men sen har jag ju insett att det är ganska dumt. Varför ska man hålla på och behöva skämmas över det, säger Jesper.

Vidare diskuterar trion huruvida de själva använder sig av fördelarna som kommer med att ha ett känt efternamn, och landar slutligen i att man ska ta varje chans man får för att få in en fot i den branschen man vill. Sedan är det upp till en själv att hålla dörren öppen.

FOTO: Johan Jeppsson/TT, Cornelia Nordström/EXP/TT

Annons