Penny Parnevik om sprickan i relationen med brodern Phoenix

Penny, Phoenix och Mia Parnevik

Johan Jeppsson/TT, Karin Törnblom/TT
Familjen Parnevik har en nära relation till varandra – så också syskonen. Nu avslöjar dock Penny Parnevik att deras bror Phoenix Parnevik kan känna sig utanför ibland.

Det är inte sällan som medlemmar ut familjen Parnevik syns tillsammans i tv-program, artiklar eller hörs i olika intervjusammanhang.

Syskonskaran består av äldsta systern Peg, mellansystern Penny och den yngsta Philippa Parnevik. Och brorsan Phoenix Parnevik, så klart.

Systrarna Peg och Penny har också en populär podcast ihop, Pillowtalk, där de ofta är väldigt öppna med sina liv och sina relationer till varandra och andra.

Öppet var det också i Bathina Philipsons pod Bathina – en podcast när Penny Parnevik gästade.

”Jag tycker så synd om honom”

När Bathina frågar hur syskonens relation har varit genom åren berättar Penny Parnevik att det har varit blandat. Framför allt när det kommer brodern Phoenix, som alltså är den enda killen i skaran.

– Jag tycker så synd om honom, för han har alltid känt att han vill ha en brorsa. Jag vet att det var någon gång när vi alla syrror, det här var när vi var tonåringar, hade en full blown attack mot varandra. Alla stod och skrek på varandra, det sades så hemska saker, minns hon med ett skratt.

Det här gjorde att lillebrorsan inte hade något annat val än att försöka kontakta sina föräldrar.

– Pappa var på någon golftävling, så Phoenix sms:ade honom och ba: ”snälla pappa, kom hem. Huset brinner”.

– Han har alltid sagt att han vill ha en bror, för han kan se hur vi systrar förstår varandra. Vi kan bråka, men vi kan också förstå varandra på en kvinnlig nivå, kanske, fortsätter Penny.

Fina orden om systern

Hon menar dock att alla fyra syskon är tajta med varandra, även om de så klart kan bli osams ibland.

– Jag och Peg har haft våra perioder där vi inte alls är tajta. Vi hade en jättesvår tonår med varandra. Det är ju bara ett och ett halvt år mellan oss, säger Penny och beskriver deras tonår som att de var rivaler.

– Jag tycker inte att jag såg det så, men man vet aldrig. Peg var, som hon säger själv, väldigt försiktig, tillbakadragen, blyg och har lite social fobi. Väldigt nördig, säger Penny och berättar att systern hellre stanna hemma och läste istället för att gå ut och festa. Samtidigt som Penny själv var motsatsen.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Hon avslutar med att hylla sin syster.

– Nu har jag blivit hennes största cheerleader, och försöker förstå henne i alla situationer. Och jag tycker att Peg är sjukt cool och väldigt missförstådd ibland.

Läs också: Penny Parnevik avslöjar plötsliga flytten med Douglas Murray

Läs också: Gravida Penny Parneviks förlossningsplan inför andra barnet

Bild: Johan Jeppsson/TT, Karin Törnblom/TT