Gravida Penny Parneviks förlossningsplan inför andra barnet

Penny Parnevik och Douglas Murray

Penny Parnevik är gravid med sitt andra barn.
Nu avslöjar hon sitt oväntade beslut för förlossningen som är beräknad i mars 2021.
– Jag tycker att det känns superfantastiskt och tryggt, säger Penny i podcasten Babyzpodcast.

Penny Parnevik, 23, och hennes fästman Douglas Murray, 40, blev i augusti förra året föräldrar för första gången. Sonen Atticus var efterlängtad då Penny flertal gånger hade uttryckt sin stora dröm om att få bli mamma.

Nu väntar familjen dessutom tillökning. Det var i slutet på augusti i år som Penny avslöjade att bebis nummer två är påväg och beräknas födas i mars.

Lämnar USA för Sverige framöver

Penny och Douglas hade egentligen planer på att gifta sig denna sommar men när de beslutat sig för att flytta fram den stora dagen till sommaren 2021 kände de sig redo för att försöka skaffa barn två – och så blev fallet.

Inte nog med att familjen ska utökas och att det vankas bröllop så har det även fattats ett stort beslut gällande boendesituationen. Under våren har Penny flertal gånger delat med sig av sina tankar kring att bosätta sig i Sverige. Paret som i nuläget bor i USA har även en lägenhet och ett landställe i Sverige där de gärna spenderar tid.

I en video på Pennys Youtube-kanal avslöjade hon nyligen att paret beslutat sig för att flytta till Sverige på heltid. Detta var något som hon själv ansåg oväntat då hon tidigare varit emot tanken att lämna USA.

Oväntade förlossningsbeslutet

Trots att Penny och Douglas inom en snar framtid hoppas på att finna sin drömlägenhet och påbörja sitt liv som boende i Sverige så visar sig nu paret tagit ett annat beslut gällande den kommande förlossningen. Penny som födde sonen Atticus i USA avslöjar nämligen i podcasten Babyzpodcast att hon även planerar att föda familjens nykomling i USA.

– Jag ska föda i USA den här gången om allt går som planerat och vi kan. Douglas är inte amerikansk medborgare så vi får se om han ens får åka dit. Men om allting går som planerat så föder vi igen i USA och bor hemma hos mamma och pappa, säger Penny och fortsätter:

– Av två anledningar. Jag hade världen finaste och världens bästa förlossning sen vet jag att det kanske inte kommer att bli likadant men jag älskade min förlossning, jag tyckte den var så underbar. Så det vill jag förhoppningsvis kunna uppleva igen och sen det andra var att nästa barn blir automatiskt amerikansk medborgare, säger Penny.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Vändningen efter besöken

Penny förklarar i avsnittet att hon hade hört skräckhistorier om förlossningsvården i Sverige men menar sedan att hennes åsikter har förändrats efter att hon träffat flera svenska barnmorskor. Kontrollerna som Penny nu har gjort i Sverige har istället fått henne lugn kring att det kan bli en förlossning här.

– Det var så skönt när jag sa till Douglas att jag har gått på mina kontroller här i Sverige. Han var i parken med Atticus och jag kom med största leendet och sa att om det blir så att vi föder i Sverige så har jag noll rädsla för det. Jag tycker att det känns superfantastiskt och tryggt just nu, säger hon.

LÄS OCKSÅ: Gravida Penny Parneviks erkännande om svåra hälsokampen

LÄS OCKSÅ: Filip Lamprechts ord till Peg Parnevik efter förändringen

FOTO: Eero Hannukainen/TT

SENASTE NYTT!