LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Nordman, Viktor Frisk och Lasse Stefanz om pengarna från Allsång på Skansen

11 jul, 2023 
Johanna Talamo
Pengarna från Allsången
SVT:s långkörare Allsång på Skansen är i full gång, med ingen annan än Pernilla Wahlgren i spetsen tillsammans med massa gästartister. Men vad är egentligen arvodet för artisterna som intar Allsångs-scenen?
Hänt har svaret!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Lasse Stefanzs okända koppling till Pernilla WahlgrenBrand logo
Lasse Stefanzs okända koppling till Pernilla Wahlgren

Genom åren har SVT:s Allsång på Skansen blivit en del av svensk–sommartradition. Premiäravsnittet sändes den tredje augusti 1979.
Än idag så får tittare och publik möjlighet att njuta av underhållning, allsång och musik direkt från Sollidenscenen på Skansen.

Så mycket pengar får artisterna i Allsång på Skansen

På Allsångs-scenen har vi genom åren bjudits på underhållning från några av Sveriges mest folkkära namn.

Tidigare och aktuella artister som har synts i programmet är Viktor Frisk, Lasse Stefanz, Olle Jönsson och musikduon Nordman. I intervjuer med Hänt berättar samtliga om arvodet de fått för att gästa det folkkära programmet.

Den åttonde augusti kan publik och tittare se när musikgruppen Nordman gästar allsången. Duon svarar på frågan gällande just arvodet för att medverka i programmet.

– Det är inte därför vi gör det och det är inga stora pengar det handlar om. Det täcker väl resor och sådär men framförallt så är det kul. Att sjunga framför publik är en bra betalning, sade de instämmande.

Annons

I säsongens första avsnitt var en av gästartisterna det folkkära dansbandet Lasse Stefanz. Frontmannen Olle Jönsson berättar att medverkan i Allsång på Skansen inte handlar om pengarna för honom heller.

– Jag har ingen aning om vad vi fick, hotell vet jag att vi fick men det är inte det som är grejen. Allsången är ingenting jag gör för pengarna, sade han till Hänt.

Även musikduon Samir & Viktor är en del av Allsångs–historia då de intog scenen år 2018 och bjöd på ett fartfyllt uppträdande.

I en intervju med Hänt svarar även Viktor Frisk på frågan om de fick något arvode för sin medverkan – men även han svarar att det inte är pengarna som lockar.

– Nej det tror jag inte att vi fick, jag har inte så bra koll faktiskt. Jag tror att en sån grej som Allsången det gör man inte för att man får betalt utan snarare för att det är en sån fet grej att göra, jag tror alla artister känner så, sade han till Hänt.

Allsång på Skansen-programledarnas lön

Årets programledare är som känt Pernilla Wahlgren som tagit över facklan efter kollegan Sanna Nielsen, som ledde programmet i sex år. Vad man tjänar som programledare i programmet har ingen gått ut med.

Men enligt Aftonbladet så kunde tidigare programledaren Sanna Nielsen dubbla det hon tar ut i månadslön under sin medverkan i programmet.

De har räknat på Sanna Nielsens förvärvsinkomst som året innan programledardebuten år 2016 var 599 800 kronor, för att sedan landa på 1,2 miljoner kronor det första året hon var med.

FOTO: Magnus Andersson/TT/ Caisa Rasmussen/TT

Annons