LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Lasse Berghagen inlagd på sjukhus – dottern avslöjar tillståndet

11 jul, 2023 
LASSE BERGHAGEN
Lasse Berghagen har tidigare haft problem med hjärtat som han opererats för.
Nu har han behövt uppsöka sjukhus igen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Lasse Berghagen berättar om ett spännande möte med Cornelis Vreeswijk "kondomer och en stämgaffel"Brand logo
Lasse Berghagen berättar om ett spännande möte med Cornelis Vreeswijk "kondomer och en stämgaffel"

Det var i oktober 2016 som Lasse Berghagen opererades för sina hjärtproblem. Operationen ledde till inställda spelningar och oron fanns i allra högsta grad.

– Jag har opererat en klaff i hjärtat. Den har busat i ett par år. Om en klaff inte fungerar, så får du inte tillräcklig syresättning i kroppen. Så det har varit tufft i några år, sa Lasse Berghagen då till Expressen.

– Den oron man har när de ska in och operera i hjärtat är svår att förklara. Det har varit jäkligt jobbigt sista halvåret, med funderingar. Så det känns jätteskönt att ha det gjort, sa Lasse Berghagen till Aftonbladet då och fortsatte:

– Det var tufft innan för de skulle gå in i hjärtat via bröstkorgen. Men sedan behövde de inte det och kunde gå in via ljumsken. Det var lite ont och lite ångest, det är klart, hjärtat är ju inte det man leker med. Men nu är det gjort. Nu ska mitt hjärta vara friskt, säger han.

Annons

Lasse Berghagen till sjukhus igen

I helgen ska Lasse ha känt något som avviker från det normala och uppsökte direkt vård när han märkte att allt inte stod rätt till. Detta är Aftonbladet först med att rapportera.

Dottern Maria Berghagen berättar för tidningen:

– Pappa har hållit på i flera vändor med hjärtat och han gjorde ju en operation för några år sedan. Han åkte in i lördags då han märkte att något inte var okej. De röntgade honom igår morse och såg att de behövde göra en ballongsprängning där de går in i armen. Så då gjorde de det och sa sedan att han inte behöver komma tillbaka mer, så det får vi hoppas.

Maria förklarar att det inte blev något dramatiskt, men det är ju alltid bäst att vara på säkra sidan.

– Så det var inget dramatiskt. Men det är ju alltid så när det är saker med hjärtat och han har haft lite känningar och haft ont när han gått. Då han inte känt att det varit hundra så ville han kolla upp det, säger Maria Berghagen till Aftonbladet.

Annons

Lasse Berghagens fina gest till Pernilla Wahlgren

Till följd av Lasses sjukhusbesök tvingades han ställa in när han skulle ha delat ut ett stipendium från Jontefonden under Visfestivalen i Västervik. Nyligen meddelade arrangörerna att det blivit ändrade planer och Lasse ställer in med kort varsel.

Han skulle även ha blivit hyllad på festivalen och fått sitt namn förevigat i visans walk of fame – Visvägen i Västervik.

Förutom alla fina visor är Lasse också starkt förknippad med Allsång på Skansen. Nytt för i år är att det är Pernilla Wahlgren, 55, som leder programmet och inför årets premiär skickade Lasse ett varmt och peppande sms. Han har även berättat för Hänt om hur han ser på sin kollega på scenen.

– Det ska bli spännande, hon är ju full av liv. Jag tror det kan bli jättebra, sa Lasse till Hänt innan premiären.

ALLSÅNG PÅ SKANSEN

Hänt har sökt Malin Berghagen för en kommentar.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons