LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Patrick Ekwall bryter tystnaden om hustrun Hannahs okända graviditet

28 aug, 2022 
PATRICK EKWALL, HANNAH EKWALL
Patrick Ekwall och Hannah Ekwall fick dottern Tindra tillsammans.
Men nu berättar Patrick att vägen dit inte var helt lätt och paret drabbades av flera missfall.
– Det var jobbigt, säger han i Framgångspodden.
Annons
Patrik Ekwalls fina ord om framtiden med dottern Tindra efter Hannahs bortgångBrand logo
Patrik Ekwalls fina ord om framtiden med dottern Tindra efter Hannahs bortgång

Det var i februari 2021 som livet vändes upp och ner för Patrick Ekwall, 56, när han förlorade sin älskade hustru Hannah Ekwall.

– Klockan 16 den 13 februari tog hon sitt sista andetag, sa Patrick Ekwall i dokumentären Livet efter dig – Patrick Ekwall om ett år utan Hannah.

Ungefär ett år före hennes död var paret i Thailand tillsammans med gemensamma dottern Tindra, 8. Då kände Hannah plötsligt en enorm smärta och en knöl i ena bröstet, det visade sig vara cancer.

Sedan dess har Patrick och Tindra varit öppna med sitt sorgearbete och även Patricks dotter Wilma Ekwall, 23, har sörjt sin bonusmamma. Hon startade även en insamling i Hannahs namn där alla pengar gick till cancerforskning.

Annons

Patrick Ekwall om okända missfallen

Patrick har tidigare beskrivit Hannah som den mest levnadsglada och omtänksamma person han känner. Men något han pratat desto mindre om är att han och Hannah drabbades av missfall innan de fick dottern Tindra.

När Patrick nu gästar Framgångspodden med Alexander Pärleros berättar han om det hela.

– Nej men Hannah ville ju ha barn och jag insåg ju att om man liksom blir ihop med någon som är under 30 år, som inte har några barn... Om man bestämmer sig för det så får man så att säga köpa det. Det är ju inte konstigare än så, säger Patrick i podden och fortsätter:

– Så vi skulle skaffa barn då. Men det var problematik, det var missfall, ett par missfall. Ja, det var jobbigt… Innan det fick fäste.

Vändningen efter tuffa tiden – dottern Wilmas reaktion

Under tiden som paret försökte få barn var det tufft både för Patrick men givetvis ännu tuffare för Hannah.

– Det var plågsamt. Egentligen så var det ju såklart väldigt mycket jobbigare för Hannah, inte minst fysiskt sett såklart då. Det fanns också någon slags stark vilja i att vi skulle lyckas någon gång. Jag tror också att vi fick veta det att det var tillfälligheter och sådär, säger han i podden och tillägger:

Annons

– Men jag tror att det tyvärr är väldigt vanligt.

Till slut kom däremot beskedet att barnet i magen överlevt de första "kritiska" veckorna och Patrick minns tillbaka till Hannahs varma och omtänksamma sida. Dottern Wilma hade nämligen önskat sig en lillasyster.

– Jag kommer ihåg att Hannah sa också… Det var ju så typiskt Hannah, att tänka så mycket på andra. Så när de sa att det blir en liten prinsessa kommer jag ihåg att Hannah sa “åh då kommer Wilma bli så glad”. Det var liksom hennes första tanke, så det var också jättefint, säger Patrick i Framgångspodden.

FOTO: Anna-Karin Nilsson/Expressen/TT, Pontus Lundahl/TT

Annons