LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Så gick det för deltagarna i Paradise hotels inställda skandalsäsong

13 jan, 2022 
Ola Brising
Paradise hotel-deltagare.
En säsong avbröts, en ställdes in.
Hänt har tagit reda på vad som hände sen med PH-deltagarna.
✔︎ Tvingades flytta till hemlig ort efter skandalen – vännen berättar: ”Han orkade inte mer”.
✔︎ Vann PH utan att nån fick se det – bryter tystnaden: ”Det är ett skitprogram”.
✔︎ Avslöjar romanser med flera PH-deltagare: ”Haft några flings”.
Annons
Fem saker du inte visste om Nicole FalcianiBrand logo
Fem saker du inte visste om Nicole Falciani

Två inspelade säsonger visades aldrig.

Paradise Hotel lades ner i våras efter att två tjejer ansåg sig ha blivit sexuellt utnyttjade av en manlig deltagare. Även en ytterligare säsong som skulle ha sänts i höstas ställdes in.

I april 2021 meddelade TV3 att realityserien Paradise Hotel skulle pausas efter att två kvinnliga deltagare, Annie Dahlberg, 24, och Jennifer Paatere, 23, sa sig ha utsatts för misstänkta övergrepp av deltagaren Toby Johnson, 21, under inspelningen. Mediebolaget Nent, beställare av programmet, polisanmälde sedan händelserna tillsammans med de två kvinnorna.

Två veckor senare, i början av maj, beslutade sig tv-bolaget för att avbryta och dra in resten av säsongen. I augusti meddelade de att de skulle ställa in höstens säsong som även den hade spelats in redan hösten 2020. I ett pressmeddelande skrev Nent att PH skulle göras om göras om ”med fokus på jämlikhet och mångfald”.

Annons

Att inget blev som någon av deltagarna hade tänkt sig är uppenbart, men Hänt har kartlagt hur några av dem gått vidare med sina liv efter att tv-drömmarna gick i kras.

Paradise hotel-deltagarnas liv efter inställda programmen

Moa Lindgren i Paradise hotel.
Moa Lindgren.

✔︎ Moa Lindgren, 22, Umeå/Bromma:

Moa var med i säsongen som började sändas i våras och vann den egentligen tillsammans med manliga deltagaren Ikenna Abika, 26, något tittarna aldrig fick veta eftersom man la ner PH mitt under pågående säsong.

Hon berättar för Hänt:

– Det här med att dom stoppade programmet, ursäkta språket, men klart det är ett skitprogram i grund och botten. Däremot är det tråkigt att det skulle gå så långt, att det hände och att de inte lyckades förhindra det på något sätt. Men det var helt rätt att dom stoppade programmet, och jag tycker inte alls att tv-bolaget är ängsliga eller alltför politiskt korrekta, utan snarare alldeles för lite pk.

Annons

Vad gäller det hon själv gör idag säger Moa att hon försöker slå sig fram som influencer med drygt 37 000 följare på Instagram. Hon avslöjar även hur hon har investerat vinstpengarna:

– Det går så bra för mig. Jag har köpt lägenhet och fortsätter jobba med mina sociala medier vilket jag tycker är asmegaroligt.

Faktum är att Moa har flyttat från Umeå till Bromma utanför Stockholm. Men för närvarande har hon fler bollar än så i luften. Hon vill både bli artist och manusförfattare:

– Jag har en massa roliga projekt som kommer 2022, vet inte hur mycket jag kan säga, men musik is coming. Även förhoppningsvis ett manus slash en serie. Det får jag inte säga nånting om, men förhoppningsvis kommer det. You never know. Just nu gör jag bara grejer jag tycker är roligt.

Hon sammanfattar var i livet hon står idag med nästan samma ord:

– Jag kämpar på med olika saker jag älskar. Skådespelare kommer jag alltid att vara. Det är något jag håller väldigt varmt om hjärtat, men just nu gör jag mycket sociala medier. Sen kommer musiken jag gör att bli asbra och så hoppas jag ett manus jag har skrivit kommer dyka upp också framöver.

Bella Andersson i Paradise hotel.
Bella Andersson.

✔︎ Bella Andersson, 27, Norrköping:

Bella var den som vann säsongen som aldrig sändes i höstas. Hon gick ut med detta på Instagram där hon skrev:

Annons

”BÄÄÄM!!!!!! Jag vann hela skiten. Från dag 2 och hela vägen”, skrev hon till en bild på sig själv från programmet.

Bella Andersson medverkade i Paradise hotel säsong tio och har efter det även varit med i Ex on the beach två gånger. Till en början var hon tveksam till att vara med en andra gång i PH, men till sist tackade hon ja.

”Denna gång skulle ni få se en tjej med sååå mycket skinn på näsan och jag va så taggad på att få visa er att Bellis klarar detta själv! Jag skulle avsluta på topp! Och tro mig när jag säger att jag avsluta på topp och inte bara med en vinst i handen utan även med en själ som i dag läkt ihop och bäst av allt... jag visste det inte där o då men han stod framför mig hela tiden, den finaste kärleken jag upplevt”, förklarade Bella för följarna.

Hon hade redan innan programmet spelades in bestämt sig för att släppa kulan på 200 000 kronor om hon gick hela vägen till final och det var också precis vad Bella gjorde. Faktum är att hon även, enligt uppgift i Expressen, träffade sin nuvarande pojkvän Aleksander Skoglund under inspelningarna av PH, så man kan kanske säga att hon vann dubbelt genom sin medverkan i skandalprogrammet.

Annons

Bella har drygt 52 000 följare på Instagram och tjänar en hel del pengar som influencer, men vad hon främst sysslar med nu för tiden är att vara hälsocoach på internet där hon har egna hemsidan fitnessbella.se

Toby Johnson i Paradise hotel.
Toby Johnson.

✔︎ Toby Johnson, 22, hemlig ort:

Tobys liv rasade samman helt efter att han blev anklagad för de sexuella övergreppen. Redan i programmet där han kastas ut från hotellet ber han själv om ursäkt och säger:

– Självklart ångrar jag allt. Det här kommer aldrig hända igen.

Han fortsatte:

– Jag vill bara säga att jag hemskt ledsen att jag betedde mig som en idiot. Annie och Jennifer jag vill verkligen säga förlåt, jag menar det verkligen.

Även på Instagram skrev Toby ett inlägg efter att programmet sändes, där han fastslog att hans beteende var ”fruktansvärt och vidrigt och jag har och mår skit över det varje dag”.

Annons

Inlägget fortsatte med orden: ”Men jag kan lova mig själv att bli en bättre person o göra bättre och det gör jag varje dag.”

Trots att han genast gjorde en pudel fick Toby ta emot enormt mycket hat i sina sociala medier vilka han idag helt har stängt ner. Dessutom har Toby flyttat till hemlig ort och stängt av sitt telefonabonnemang.

Hänt har försökt nå honom utan framgång, men en av hans bekanta berättar:

– Jag tror han har ett kontantkort numera. Det blev för mycket med all skit han fick kastad på sig i sociala medier, allt hat och alla hot. Han orkade inte mer och försöker hålla sig så långt borta han kan från all sorts press och offentlighet.

Annie Dahlberg i Paradise hotel.
Annie Dahlberg.

✔︎ Annie Dahlberg, 25, Uddevalla:

Annie var en av de två tjejer som utsattes för övergrepp i Paradise Hotel. I programmet som visades i våras gjorde hon klart för Toby Johnson att hon inte ville ha sex med honom då de var ensamma med varandra:

Annons

– Jag kan säga helt ärligt nu, jag kan säga godnatt men vi kommer inte ligga.

I samband med det ska Toby vid flera tillfällen fört sin hand mot Annie Dahlbergs underliv.

– Han gick bara längre och längre, tog in handen på riktigt, fingrar liksom. Jag har kjol på mig, de har klippt bort det, berättade Annie Dahlberg för Expressen.

Dagen efter händelsen blev tung:

Jag vaknade upp och hade grov ångest. Jag har strulat med folk på fester, men alla har accepterat när det inte blivit mer än så. Man skuldbelägger sig själv, på något konstigt sätt. För man vet att man hade agerat annorlunda om det varit utanför spelet.

Efter att hon tillsammans med Nent polisanmälde händelsen fick Annie hjälp av advokaten Elizabeth Massi Fritz att driva målet om sexuellt ofredande mot Toby Johnson, men någon rättegång har det än så länge inte resulterat i.

Dock har Annie sedan i somras valt att inte över huvud taget kommentera de sexuella övergreppen i sina sociala medier. Istället lägger hon exempelvis ut diverse stylade bilder av sig själv uppsminkad, ibland lättklädd, på varma platser. Detta ofta i samarbete med diverse olika varumärken eftersom hon är influencer med dryga 42 000 följare.

Annons

När Hänt frågar om vad Annie gjort efter inspelningarna av Paradise Hotel förra vintern svarar hon:

När det gäller frågor angående Paradise Hotel kan jag tyvärr ännu inte svara på något förrän eventuell rättegång är avklarad. Ni får kontakta min advokat Elizabeth Massi Fritz för att få svar på era frågor.

Oscar Zachrison i Paradise hotel.
Oscar Zachrison.

✔︎ Oscar Zachrison, 23, Helsingborg:

En av de manliga deltagarna i de nedlagda säsongerna var Oscar ”Zache” Zachrison. Han erkänner utan omsvep för Hänt att han är besviken att programmen inte sändes på tv:

– Helt ärligt, är man med i Paradise Hotel så är det klart att man vill se sina egna avsnitt, det kan ingen sticka under stolen med. Så det är klart att det blev en liten besvikelse när det slutade visas, men varje sak har sin tid och jag förstår allvaret i varför det fick ett så plötsligt slut. Mäns våld mot kvinnor är ingenting man kan vifta bort nu för tiden.

Annons

Och trots att han inte hann synas så mycket i PH, menar Oscar att han trots allt har vunnit en hel del på sin medverkan:

– Många dörrar öppnas när man får en 15-minutes of fame. I dagens samhälle är det följare och stora plattformar man ska ha, det är det barn drömmer om. Det kan man få efter ett TV-program men vad gör man med det?

Själv har han inte fått lika många följare som de tre kvinnliga deltagarna, vilka mer offensivt har försökt marknadsföra sig som influencers. Men runt 18 000 har han i varje fall skrapat ihop.

Å andra sidan har Oscar även fokuserat på annat än sociala medier sedan inspelningarna. Han berättar vad han sysslat med sedan våren 2021:

– Jag studerar på universitet till vardags och gjorde det redan innan jag åkte till Mexiko. Utöver mina studier ser jag mig själv som en äventyrare och cyklade bland annat genom hela Sverige för att sedan bestiga Kebnekaise i somras. Jag samlade in pengar till välgörenhet och träffade massor av fans längst vägen. Jag fick även testa skådespela för första gången i en jätteframgångsrik serie som heter Tinderdejterna där jag har en stor biroll.

Annons

Sammantaget är han mycket nöjd med hur hans liv ser ut för tillfället:

– Jag har alltid haft ett underbart liv och känner mig begåvad i mycket. Därav lever jag på samma sätt som jag gjorde innan. Det är bara den lilla skillnaden att folk känner igen en ibland, vilket är kul.

Om sina framtidsplaner avslöjar Oscar att det till att börja med väntar ett nytt mindre äventyr som även det är tänkt att dra in pengar till välgörenhet:

– Jag är en äventyrare och ska i år åka Vasaloppet även om jag aldrig stått på ett par längdskidor. Detta kommer som allt annat i mitt liv att dokumenteras på mina sociala medier samt skänkas pengar till välgörenhet.

Vad gäller kärleken har han inget seriöst förhållande för närvarande. Oscar avslöjar, trots att han inte vill namnge någon, att han fortsatt dejta flera av tjejerna från PH efter att de kommit hem till Sverige:

– Jag är singel men har haft några flings med tjejer från programmet.

Att han trots det egentligen drömmer om att hitta den stora kärleken råder det däremot inga tvivel om:

– Jag är inte i stress av att hitta någon, men längtar tills jag har hittat henne med stort H.

Foto: Viafree/Nent

Annons