Paolo Roberto om Farmens hemliga krismöten: "Bråkat för mycket"

Paolo Roberto om kritiken i Farmen .

Årets omgång av Farmen har varit full av bråk, konflikter och rena regelbrott. Nu berättar programledaren Paolo Roberto att produktionen tvingats hålla krismöten under inspelningens gång.

Igår, söndag, var det dags för final i årets omgång av Farmen. Under den hetaste sommaren på länge har deltagarna fått prova på hur det är att sköta en gård som man gjorde för hundra år sedan.

Finalen stod slutligen mellan Tobias Möller, 27, som vann över Emelie Karlsson, 25. Tobias tog också hem prissumman på en halv miljon kronor.

ANNONS: Vinterblek? Få snygg solkysst färg hemma med lättapplicerad brun utan sol. Fynda den här!

Det har varit många tunga veckor för Farmen-deltagarna och inspelningen har kantats av konflikter, pakter och storbråk. Härom veckan skickades en deltagare hem efter att ha uttalat hot mot en annan deltagare. Tidigare i säsongen lämnade en annan deltagare en död höna utanför storbondens dörr, något som också gav henne en enkelbiljett ut ur tävligen.

Nu berättar programledaren Paolo Roberto, 50, att bråken under årets Farmen har gått för långt.

–  Ja, tyvärr har det blivit för hårt, säger Paolo Roberto till Expressen och fortsätter:

– Det är klart att folk blir ovänner, det är en pressad situation. Det är inte som att vara hemma på sin arbetsplats, utan det är tuffa förhållanden. Folk blir arga på varandra. Men de har bråkat för mycket.

Varit hårdare mot deltagarna

Under inspelningen av Farmen har tre deltagare skickats hem efter att ha brutit mot reglerna. Det har också kommit anklagelser om trakasserier under inspelningen, vilket TV4 sett allvarligt på.

Paolo Roberto säger att produktionen hållit krismöten under inspelningens gång och tagit beslut om att skicka hem deltagare.

– Vi har varit hårdare i år och skickat hem folk. Det är också ett sätt att markera inför kommande säsonger. Vi vill hålla ner tonläget, säger han.

Trots problemen under årets omgång kommer en ny säsong av Farmen spelas in i sommar och TV4 söker nya deltagare.

LÄS MER: Efter romansryktet – Tobbes kupp i finalen av Farmen 2019

LÄS MER: Här lämnar Frank Andersson Farmen VIP i ambulans

FOTO: TV4