TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Pamela Andersson: Det är otroligt men cancern är borta

11 jan, 2017 
AvLotta Gray
Pamela Andersson Alselinds hjärntumör är helt borta och det omöjliga blev möjligt. Hänt har fått en exlusiv pratstund med överlevaren.
Annons

Journalisten Pamela Andersson Alselind, 50, var mitt i livet när hon en dag segnade ner i  träningsspåret. Hon diagnostiserades med en hjärntumör. Obotlig och omöjlig att få bort helt och lika stor som ett ägg, mitt i talcentrum. Livet kastades på ett ögonblick omkull för fyra år sedan och där och då tog hon beslutet att knäcka cancern genom stenhård och tuff träning.

Pamela ville vara i sitt livs bästa form vid den operation hon senare var tvungen att genomgå och bland kunde hon träna flera gånger om dagen  och hon visste inte om hon skulle vara vid liv till nästa högtid.

En gråtmild Pamela medvererkade i galan "Tillsammans mot cancer". Här med maken Christer.
En gråtmild Pamela medverkade i galan “Tillsammans mot cancer”. Här med maken Christer.

Men när hon nyligen var hos läkaren fick hon ett fantastisk besked som egentligen inte skulle kunna getts.

– Det är helt galet! Tumören är helt borta, man kan se rester av den, ärrvävnad men den finns inte kvar alls, berättar hon glädjestrålande för Hänt på den TV-sända galan “Tillsamans mot cancer” där hon medverkade.

Annons

Och det är tack vare hennes livstilsförändring och delvis hennes inställning till sin sjukdom som gjort detta möjligt, berättade hennes läkare vid besöket då Pamela, helt ovetandes om beskedet gråtande gav honom en kram.

– Min tumör borta. Den hjärntumör som läkarna sa skulle vara omöjlig att ta bort är försvunnen. Väck! Jag krossade den! Jag vann en seger så jävla stor att tumören smet ut bakvägen med svansen mellan benen. Min hjärna är fri. Jag är fri, skriver hon på sin blogg.

Christer har varit ett stort stöd och en viktig del i tillfrisknadet.
Christer har varit ett stort stöd och en viktig del i tillfrisknadet.

Nu väntar ett nytt liv, fortfarande med oro för återfall och för att barnen John, 12, och Valentina, 10, ska förlora sin mamma men glädjen går det inte att miste på.

– Vi åkte hem efter beskedet och åt löjromstoast som är det bästa jag vet och köpte den finaste och dyraste champagnen vi kunde hitta, vi la oss i sängen och kunde inte förstå det otroliga, att jag faktisk knäckte tumören.

Pamela är gift med Christer Skog, 60, expert på uthållighetsträning och före detta landslagstränare i längdskidåkning, som varit en stor del i hennes tillfrisknade, peppat och coachat henne genom träningarna och alltid funnits där.

Stort grattis till livet, säger vi från Hänt.

Foto: IBL

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons