LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Pål tvingades vara med i Robinson – hade inte råd med mat: ”Knapert”

19 maj, 2024 
Pål är bara några dagar ifrån att kamma hem Robinson och vinstsumman på 500 000 kronor.
Nu berättar han för Hänt om tuffa tiden.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Vår tid är nu-Charlie Gustafsson hissar och dissar årets Robinson-deltagareBrand logo
Vår tid är nu-Charlie Gustafsson hissar och dissar årets Robinson-deltagare

Årets säsong av Robinson börjar lida mot sitt slut och nu är det otroligt mycket som står på spel, när finalveckan drar igång.

Att deltagarna verkligen insett allvaret nu är något som är säkert och i kvällens avsnitt blir det skarpt läge för Pål Schakonat, 30. För att ta sig till finalveckan blir han tvungen att välja att duellera mot en tjej istället för Alexander Strandberg, 45, som anmält sig frivilligt till duell.

– Det var ett rent taktiskt beslut. Alex hade ju redan vunnit mot mig i duell en gång i Gränslandet, förklarar Pål för Hänt.

Pål om tuffa ekonomiska situationen

Men innan dess var det återigen skarpt läge för Pål. I synk berättade han hur mycket en vinst i Robinson faktiskt är värd för honom. Och det är inte bara äran som lockar, utan även vinstpotten på en halv miljon kronor.

Annons

– Nu är det så otroligt nära och jag är en person som är pank. Så 500 000 är ju otroligt mycket pengar för mig, sa han i avsnittet.

När Hänt når Pål utvecklar han vad han menade med det.

Är det tufft med ekonomin?

– Alltså, just då kom ju jag ifrån att ha haft ett eget spel-företag i tre år och hade haft det rätt knapert med cash helt enkelt. Så det hade ju varit skitbra för kassan att få in de cashen. Framför allt när man bara levt på skrap-pengar i 2,5 år, så det hade suttit fint, säger Pål till Hänt.

Hur har du det nu då?

– Nu har jag bytt jobb, till ett jobb som är lite mer stabilt. Så det är ingen fara egentligen.

Pål om att vara med i Robinson: ”Slippa köpa mat”

När man är med i diverse olika tv-program får man en summa pengar i ersättning. En summa som ska täcka upp för det man förlorar eftersom man inte kan jobba.

Robinson-deltagarna får 6000 kronor för att medverka. Där och då var det ett guldläge för Pål som varken behövde lägga pengar på mat under hela sin Robinson-vistelse samtidigt som han fick in pengar på kontot.

– Nej men jag hade ju inga pengar. Då var det jävligt knapert alltså, nu är det ju klart att det är bra. Men då var det såhär "ohh nice att få 6000 från produktionen och slippa köpa mat".

Det är ju rena rama spartipset att vara med i Robinson?

– Ellerhur! Ja men det var typ det, säger Pål och skrattar.

Nu återstår det som sagt att se hur det går för Pål i örådsduellen, men idag mår han bra och är på en stabil plats i livet.

FOTO: TV4

Annons