ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

På spåret-profilen lägger ner: ”Kommer aldrig mer vara med”

21 feb, 2023 
Kristian Luuk, Fredrik Lindström
I fredags förlorade han finalen.
Nu bekräftar komikern Jonathan Unge att årets säsong också blev hans sista som tävlande.
Samtidigt ger SVT besked om programledaren Kristian Luuks framtid i programmet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Håkan Hemlin och hustrun Heidis nya familjelyckaBrand logo
Håkan Hemlin och hustrun Heidis nya familjelycka

I fredags var det dags för den rafflande finalen i På spåret mellan nykomlingarna Fredrik ”Fritte” Fritzon och Marie Agerhäll som mötte förra årets vinnare Jonatan Unge och Cecilia Düringer.

Men det aningen mer rutinerade tävlingsparet Jonatan och Cecilia fick se sig besegrade och nykomlingarna tog över vinstpokalen. Sanningen är den att det inte heller var en vidare jämn match. När programledaren Kristian Luuk presenterade de nya På spåret-vinnarna var ställningen 46-37 till det vinnande paret.
– Det känns fantastiskt roligt och lite overkligt också, jag har haft chansen att bearbeta det nu, vi spelar in finalen i slutet av november. Jag har pratat med min fru om det här några gånger och några rundor har vi dragit det, säger Fredrik ”Fritte” Fritzon till Hänt.

Annons

Lika nöjd verkade inte Jonatan Unge vara när han gästade SVT:s Morgonstudion dagen då finalen skulle gå av stapeln. Komikern var inte på plats i studion utan intervjuades direkt från hotellsängen i Göteborg. Och under sändning kom han med ett dystert besked.

Därför lämnar Jonathan Unge På spåret

Eftersom han varit med och vunnit På spåret tidigare så ställde reportern frågan rakt ut om han kan tänka sig att vara med i programmet igen – och svaret var kort och koncist.

– Jag kommer aldrig mer att vara med, säger Jonatan till SVT.

Han fortsätter att förklara att han känner att han gjort sitt nu och att det får räcka.

– Det räcker, jag tror att jag har varit med tre gånger nu. Det får räcka, det är ett heligt tal.

Annons

Men självklart kan det vara så att han är sugen på en revansch efter fredagens resultat, så om komikern dyker upp i en ytterligare säsong får tiden helt enkelt utvisa.

SVT:s besked om Kristian Luuks framtid i På spåret

Unge är inte den enda som sjunger på sista versen i SVT:s älskade program. Kristian Luuk har tidigare öppnat för att hans tid som programledare snart är över.

När Luuk gästade talkshowen Bianca förklarade han att det snart är dags att "gubbarna byts ut, gärna mot kvinnor”, och syftade på sig själv och Fredrik Lindström.

Efter årets säsong kan dock SVT ge ett lugnande besked. Luuk och Lindström kommer tillbaka.


”Det blir en till säsong av På spåret med Kristian Luuk och Fredrik Lindström”, skriver SVT i ett mejl till Hänt.

FOTO: Bo Håkansson BHÅ / Bo Håkansson /SVT

Annons