på spåret

Därför stoppas På spåret-finalisterna från firandet – dystra beskedet

Därför stoppas På spåret-finalisterna från firandet – dystra beskedet

Nu står det klart.
Det var komikern Fredrik ”Fritte” Fritzon och manusförfattaren Marie Agerhäll som tog hem vinsten i årets omgång av På spåret.
I en intervju med Hänt berättar Fritte om glädjen och känslorna efter vinsten.
Även ett tråkigt besked – att han och Marie inte kommer se finalen tillsammans.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kristian Luuk om framtiden för På spåret
0:27

Efter reklamen: Kristian Luuk om framtiden för På spåret

(0:27)

Slå på ljud

Det var en spännande final där nykomlingarna Fredrik ”Fritte” Fritzon och Marie Agerhäll mötte förra årets vinnare Jonathan Unge och Cecilia Düringer. Men Fredrik och Maries kunskaper räckte så långt att de tog över vinstpokalen från favorittippade vinnarna.

När Hänt når Fritte berättar han om lyckan efter vinsten.

– Det känns fantastiskt roligt och lite overkligt också, jag har haft chansen att bearbeta det nu, vi spelar in finalen i slutet av november. Jag har pratat med min fru om det här några gånger och några rundor har vi dragit det.

Fredrik ”Fritte” Fritzon berättar om vinsten i På Spåret

Fritte berättar att just På Spåret är ett drömprogram för honom att vara med i eftersom han älskar frågesport. Och att få tävla med Marie Agerhäll har bara varit en bonus eftersom de känt varandra i 15 år.

– Vi känner varandra sedan femton år tillbaka. Vi har jobbat ihop tidigare och sen har vi hängt, sen är hon tillsammans med Jesper Rönndahl som är en god vän. Det var en bonus att jag fick vara med någon som jag känner.

Deras relation till varandra sedan tidigare var inget som bidrog till deras vinst berättar Fritte, men deras vänskap har bara blivit starkare eftersom man arbetar nära varandra inför och under programmet.

– Men sen har vi lärt känna varandra på en annan nivå nu innan och under, man är i en bubbla och i en enorm press. Det har varit skitkul, säger Fritte.

Fredrik ”Fritte” Fritzson och Marie Agerhäll stoppas från firandet

Tanken var att Frittes familj skulle fira med Marie och hennes familj och kolla på den spännande finalen, men så blev det tyvärr inte.

– Tanken var att vi skulle se finalen ihop, Jesper, hennes man, jobbar med Mello och min son är sjuk, så det känns inte riktigt läge att åka iväg. Jag och Marie får ha lite kontakt under kvällen med lite Facetime och sms, berättar han.

Fritte kan även ge oss en inblick i bakom kulisserna och dela med sig av lite detaljer som tittarna inte får se. När det kommer till momentet ”Närmast vinner” så får de tävlande ha en extra stor padda som inte syns för tittarna, som produktionen sedan klipper runt.

– När man ska ha momentet ”Närmast vinner” då får man en liten extra stor padda sen klipper det runt det sådär, säger han.

Vi på Hänt önskar ett stort grattis till vinnarna!

FOTO: SVT
FRÅN FÖRSTASIDAN