Oväntade temat i Let’s dance – därför dansar paren tre och tre

Därför dansar paren tre och tre i Let's dance – oväntade temat Tilde de Paula Eby, David Hellenius, Kristin Kaspersen, Sussie Eriksson, Calle Sterner
Let's dance 2020 inför ett nytt tema inför fredagens danstävling.
Dansparen ska inte längre dansa i par, utan i en trio.
Här är personerna som paren kommer att bilda varsin trio ihop med.
Annons

Den femtonde säsongen av Let’s dance har varit minst sagt speciell. Men efter flera avhopp och avbrott verkar tävlingen vara på banan, dock helt utan publik. En publik som visat sig stor genom säsongen är tv-tittarna. Röstningen har visat sig vara mer avgörande än någonsin, vilket även är resultatet till de fyra danspar som är kvar i tävlingen.

Annons

På fredag vankas det kvartsfinal och de fyra par som är kvar och dansar är: Sussie Eriksson och Calle Sterner, Anders Svensson och Maria Zimmerman, John Lundvik och  Linn Hegdal samt slutligen Cecilia Ehrling Danemark och Jan Björklund.

Annons

Paren har de senaste veckorna kämpat sig över en hel del vägbulor och lärt sig många danser. Men ännu är det inte slut på utmaningarna!

Inför kvartsfinalen på fredag är det nämligen premiär för ett nytt tema i Let’s dance. För första gången någonsin ska deltagarna i tävlingen dansa tre personer i en dans.

Tilde de Paula Eby och David Hellenius på pressträff för Let
FOTO: Fredrik Sandberg/TT
Annons

Hur ska detta då gå till? Jo, TV4 har tagit in fyra ytterligare deltagare så att paren kommer att bilda varsin trio på fredag.

De tävlande kommer att dansa två danser i fredagens kvartsfinal. En dans kör de själva, och den andra dansen blir som trio.

Fyra nya deltagare i Let’s dance 2020

Så vilka är personerna som tittarna kommer att få se dansa i tv-rutan på fredag? Inga mindre än fyra tidigare deltagare och finalister!

Annons

Anton Hysén, Kristin Kaspersen, Daniel Norberg och Jessica Andersson är de fyra deltagare som gör besök i danstävlingen.

– Jag älskar att få chansen att gå in i Let’s dance-bubblan en sista gång, säger Kristin Kaspersen till TV4 under veckans repetitioner.

Kristin Kaspersen och Calle Sterner på Kristallen-galan, 2019
Kristin Kaspersen och Calle Sterner på Kristallen-galan. FOTO: Jonas Ekströmer/TT

Linn Hegdal är spänd inför fredag och menar på att det finns möjlighet att göra så mycket saker om man dansar som trio.

Daniel Norberg medverkade i tävlingen för två år sedan och landade på en andraplats. Att vara tillbaka i Let’s dance väcker en hel del minnen menar han.

– Man får riktiga flashbacks när man kommer in i träningssalarna. Jag är supertaggad, säger Daniel Norberg till TV4.

Så ser fredagens trios ut

Jessica Andersson som medverkade och vann tävlingen 2011. Hon kommer att dansa ihop med Anders Svensson och Maria Zimmerman.

Daniel Norberg tog hem en silvermedalj 2018 och kommer att ska en trio med Jan Björklund och Cecilia Ehrling Danemark.

Kristin Kaspersen vann hela balunsen i fjol ihop med Calle Sterner, men på fredag kommer hon att dansa tillsammans med John Lundvik och Linn Hegdal.

Anton Hysén är den enda i gänget som vunnit Let’s dance två gånger. Första gången år 2012 och andra gången när Let’s dance firade 10 år. Nu är han tillbaka igen och ska dansa ihop med Sussie Eriksson och Calle Sterner.

Anton Hysén, fotbollsspelare Sverige Stockholm Pride 2015
FOTO: Margareta Bloom Sandebäck/TT
Annons

Kvartsfinalen av Let’s dance sänds på fredag 20.00 på TV4 och TV4 Play.

FOTO: Eero Hannukainen/TT, Karin Törnblom/TT

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…