Oscar Zias ärliga ord om tuffa tiden

Oscar Zias ärliga ord om tuffa tiden
Nu berättar Oscar Zia om den tuffa tiden.
– Det känns viktigt att prata om det, erkänner han i Nyhetsmorgon.
Annons

Artisten Oscar Zia, 24, är en av Sveriges stora popstjärnor. Han har flertalet gånger tävlat i Melodifestivalen och i början av 2018 debuterade Oscar med sin första singel på svenska.

Han är en av många som har kämpat med att ta sig ur depressiva perioder. Detta är något han pratar om när han gästar Nyhetsmorgon under söndagen. Bland annat förklarade han hur han hade en helt annan uppfattning om medicineringen för depression innan han själv började ta det.

Annons

– Först visste inte jag så mycket om antidepp. Hur och vad det gör med mig, hur jag kommer att må och så. Jag tänkte de var en quickfix, att man tar det och sen är det löst. Jag trodde att man skulle bli helt personlighetsförändrad och att alla känslor skulle försvinna helt. Men det är därför jag vill prata om det, för det är många unga som mår dåligt. Att de ska få veta hur det är, säger han i programmet.

Annons

Gjort en låt om det

Han vill ta bort tabun kring psykisk ohälsa och att unga ska kunna prata mer öppet om det.

– Man mår kasst ibland, så är det. Men det finns hjälp att få, säger han och fortsätter:

– Många unga mår dåligt, och antidepressiva medel skrivs ut frekvent. Det känns viktigt att prata om det.

För att belysa ämnet har han skrivit en låt om just depression och antidepressiva.

– Jag vill hylla mitt egna mående. Att jag har låtit mig må kasst och ta antidepressiva och att jag benat ut vad man behöver hjälp med och så. Att jag tog mig ur den rädslan.

Annons

Han förklarar låten med ett leende på läpparna:

– Det är en glad och hoppfull låt. Den är färgstark. Ju mer livet utmanar mig, desto starkare blir jag, säger han i programmet.

FOTO: TV4PLAY/TV4

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Annons
Laddar nästa artikel…