musikhjälpen

Oscar Zia, Tina Mehrafzoon och Klas Eriksson är programledare för Musikhjälpen 2022

Oscar Zia, Tina Mehrafzoon och Klas Eriksson

Nu står det klart att det är Oscar Zia, Tina Mehrafzoon och Klas Eriksson som är programledare för Musikhjälpen 2022.
Årets tema är ”För en tryggare barndom på flykt från krig”.
Musikhjälpen kommer sändas för fjärde gången från Göteborg!
Det här kan du förvänta dig den 24 december – Babben Larsson
0:20

Efter reklamen: Det här kan du förvänta dig den 24 december – Babben Larsson

(0:20)

Slå på ljud

Äntligen står det klart vilka som leder årets Musikhjälpen. Det blir en trio bestående av artisten Oscar Zia, musikjournalisten Tina Mehrafzoon och komikern Klas Eriksson. Varje december låser ett gäng programledare in sig i en glasbur i drygt en vecka där de sänder liveradio dygnet runt för att samla in pengar till välgörenhet. I år är årets tema ”För en tryggare barndom på flykt från krig”.

Totalt blir det runt 144 timmar av musik och underhållning i glasburen. Under Musikhjälpen spelas låtar som publiken själva har önskat genom att skänka pengar till årets tema.

Brita Zackari, Oscar Zia och Anis Don Demina var programledare för musikhjälpen 2021

Förra året var det Brita Zackari, 40, Oscar Zia, 25, och Anis Don Demina, 29, som intog buren, men både Oscar och Anis fick avbryta efter att ha blivit sjuka. Som tur var så kunde Linnea Henriksson, 35, och Kodjo Akolor, 41, hoppa in för att fylla luckan. Och alla gjorde det med bravur!

Detta år kommer Musikhjälpen sändas från Göteborg. Staden har faktiskt varit värdar för glasburen tre gånger tidigare– 2009, 2011 och 2013. Och i år kommer Musikhjälpen 2022 sändas för fjärde gången från Göteborg!

”Göteborg är ju en erkänd musikstad av rang och det finns en stor vana av kultur och musikarrangemang. Med det i bagaget är jag övertygad om att vi tillsammans med alla engagerade göteborgare kan göra Musikhjälpen i december till en fantastisk folkfest mitt i stan”, skriver Karl-Johan Paulsson, SVT:s projektledare, i ett pressmeddelande.

För den som är nyfiken på att besöka glasburen under Musikhjälpen 2022 så kommer den stå på Kungstorget i Göteborg.

”Att få ta Musikhjälpen tillbaka till Göteborg, som är en del av det här projektets vagga, är både väldigt spännande och kul. Det har gått nio år sedan senast och mycket har hänt sedan dess. Nu ser vi fram emot att sätta ner glasburen på en ny plats i stan”, skriver Karl-Johan Paulsson.

Oscar Zia, Tina Mehrafzoon och Klas Eriksson leder musikhjälpen 2022

Nu står det klart att det är Oscar Zia, Tina Mehrafzoon och Klas Eriksson som kommer att ta över stafettpinnen från förra årets programledare och inta buren lagom till jultider. Från premiären den 12 december till den 18 december kan vi se sändningen från glasburen på SVT Play.

– Jag älskar Musikhjälpen och ser jättemycket fram emot veckan, det är både jättemysigt och jätteviktigt. En vecka där vi tillsammans lär oss mer om hur världen ser ut, hur bra vi har det och hur vi kan hjälpa andra med så små medel som att önska en låt, säger Oscar Zia i ett pressmeddelande från Sveriges Radio som även var en av programledarna förra året.

Det är första gången för komikern och skådespelaren Klas Eriksson som programledare i buren. Men tidigare så har han gästat Musikhjälpen.

– Musikhjälpen har blivit lite av en jultradition och varje år har jag försökt engagera mig på olika sätt. Det jag ser mest fram emot är att få så många som möjligt att engagera sig. Årets tema är viktigare än någonsin. Det är många familjer och barn som är på flykt från krig just nu. Barn borde bara få vara just barn och inte behöva vara på flykt, säger Klas Eriksson i pressmeddelandet.

Musikhjälpen är ett samarbete mellan SVT, Sveriges Radio och Radiohjälpen.

FOTO: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

FRÅN FÖRSTASIDAN