LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Oscar Magnusson tar avstånd från ryktet: ”Stämmer inte”

02 jul, 2024 
Elvira Reer
Oscar Magnusson
Oscar Magnusson håller absolut inte med om vad han hört.
– Stämmer inte, säger Sven-Ingvars-profilen till Året Runt.
Annons
Oscar Magnussons avslöjande om hustrun Sara – därför vill hon inte synasBrand logo
Oscar Magnussons avslöjande om hustrun Sara – därför vill hon inte synas

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Oscar Magnusson, 41, är ansiktet utåt och sångare för det älskade bandet Sven-Ingvars. Gruppen består även av Stefan Deland, Olle Nyberg, Mats Billinger, Klas Anderhell och Niclas Bäcklund. Oscar tog över rollen som frontfigur från sin pappa Sven-Erik Magnusson, då musiklegendaren gick bort år 2017.

När Sven-Erik gick bort var det givet att Oscar skulle ta över som sångare för bandet. När Oscar bara var nio år fick Sven-Ingvars fick sin Grammis och hörde redan då sin pappa säga att Oscar kanske skulle vara den som tog över småningom.

– Ända från den dagen när jag fick min första plastgitarr som tre- åring har jag fått höra att framtiden är tryggad. Sedan älskade jag när jag fick följa med pappa på deras turné, säger Oscar till Året Runt.

Sedan Oscar tog över har mycket hänt. Hela förra sommaren turnerade Sven-Ingvars med sin musik genom Sverige. De släppte också till fansens stora glädje, det nya albumet Jag kan varken leva med dig eller utan dig. Som är en uppdatering av Sven-Ingvars omtyckta sound.

Annons

Detta året, med det nya albumet i bagaget åker bandet ut på sommarturné precis som vanligt!

Slår tillbaka mot ryktet: Sven-Ingmars är inte ett dansband

Oscar berättar att hans musikintresse alltid varit brett och att han har lyssnat på flera olika genrer genom åren, men till sist var det Sven-Ingvars musikstil som fick honom på fall.

– Även om det funnits perioder då jag lyssnade mer på hårdrock och punk och när jag ville söka min egen väg som singer-songwriter har jag alltid gillat Sven-Ingvars alldeles egna sound, fortsätter Oscar.

Men trots att många kanske tror det, är Sven-Ingmars inte ett dansband. Något Oscar är väldigt noga med att poängtera.

– Jag har inget emot dansband, men man kan inte säga att Sven-Ingvars har spelat regelrätt dans på över 30 år, säger Oscar och fortsätter:

– För mig är dansband ett eget sound och det stämmer inte överens med vårt i dag och man behöver heller inte utföra någon speciell aktivitet när man lyssnar. Vi låter som bara vi gör helt enkelt och det kan liknas vid någon form av vispop.

FOTO: TT/Skärmdump

Annons