LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Oscar Magnusson om Sven-Ingvars framtid: ”Jag är faktiskt förvånad själv”

06 jul, 2023 
Johanna Talamo
Oscar Magnusson om Sven-Ingvars framtid
Det folkkära dansbandet Sven-Ingvars är just nu aktuella med en sommarturné. Bandet syntes nyligen i Allsång på Skansen och har dessutom ett minst sagt hektiskt schema framöver.
Nu talar frontmannen Oscar Magnusson ut om framtiden för musikgruppen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Oscar Magnussons nya barnbesked – tre år efter sonen Svens födselBrand logo
Oscar Magnussons nya barnbesked – tre år efter sonen Svens födsel

I senaste avsnittet av Allsång på Skansen kunde vi se dansbandet Sven-Ingvars på allsångsscenen för första gången sedan 2019. Tillsammans med nykomlingarna Hooja och världsstjärnan Zara Larsson intog de scenen under tisdagskvällen.

Dansbandet bjöd på ett fartfyllt framträdande och förgyllde sommarkvällen med tvättäkta Sven-Ingvarsklassiker som Börja om från början och Torparrock.

Sven-Ingvars hektiska schema

Sångaren och frontmannen Oscar Magnusson har tidigare gått ut med många glädjande besked för dansbandets uppkommande framträdanden. De är aktuella med en sommarturné och kommer dessutom inta Stora scenen på Liseberg den 7 juli.

Efter sommaren kommer Sven-Ingvars turnerande fortsätta under hösten. Under höstturnén, med start den 5 oktober har Oscar Magnusson tidigare utlovad en mer intim och personlig upplevelse för publiken.

– Vi har, så att säga, längtat efter att spela med mindre bokstäver och låta musiken vara det den är. För oss är det en slags sinnlig jakt på innebörden av uttrycket – i det lilla bor det stora, sa Oscar Magnusson då.

Annons

Nya låt-och albumsläpp står dessutom på agendan med bland annat singeln Hjärtats röst som är skriven av Oscar Magnusson själv.

Oscar Magnusson om framtiden för Sven-Ingvars

Det är i den värmländska landsbygden Säffle som Sven-Ingvars har sina rötter och i en intervju med Nya Wermlands Tidningen berättar frontmannen Oscar Magnusson att deras frånvaro på hemmaplan blivit ifrågasatt.

– Folk undrade varför vi inte spelar i Värmland vare sig i sommar eller höst. Vi ville ha flera datum i ett sjok och det var först i mars vi fick till det. Det blir en förlängning av höstturnén, det ska vara intima konserter som går under vinjetten "Personligt",säger han till tidningen.

Det folkkära dansbandet lämnar ingen besviken och har alltså adderat fler datum på den uppkommande höstturnén. Turnén sträcker sig nu till vårkanten och Sven-Ingvars kommer att synas på Scalateatern i Karlstad med ytterligare sex personliga framträdanden.

Annons

Men lyckobeskeden slutar inte där. I intervjun med Nya Wermlands Tidningen avslöjar Oscar Magnusson att uppföljaren till albumet Ingenting är som förut, allt är som vanligt som släpptes 2019 är färdigställt.

Releasedatumet och titeln för albumet är ännu inte satta. Men i intervjun delar Oscar Magnusson sin glädje och stolthet över det nya albumet och säger att det inte dröjer många dagar innan det är fastställt.

– Vi har spelat in i perioder, nu när vi fick höra alla låtar mixade och klara i ett svep och kändes det fantastiskt bra. Jag är faktiskt förvånad själv över hur bra det låter.

FOTO: TT/MARTINA HUBER

Annons