LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Oscar Magnusson avslöjar beslutet – efter sin pappas vädjan: ”Emotionell”

22 okt, 2023 
Linn Seipel
oscar magnusson med frun sara magnusson
Populära dansbandet Sven-Ingvars släppte i fredags ny platta.
Nu berättar frontsångaren Oscar Magnusson om den emotionella låten på albumet som han aldrig egentligen hade tänkt släppa.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Oscar Magnussons nya barnbesked – tre år efter sonen Svens födselBrand logo
Oscar Magnussons nya barnbesked – tre år efter sonen Svens födsel

Artisten Oscar Magnusson, 41, är frontman och sångare för det av många älskade dansbandet Sven-Ingvars, som också består av Stefan Deland, Olle Nyberg, Mats Billinger, Klas Anderhell och Niclas Bäcklund.

Oscar Magnusson tog över rollen som frontfigur från sin pappa Sven-Erik Magnusson, då musiklegendaren gick bort år 2017.

Sedan dess har mycket hänt. Hela sommaren har Sven-Ingvars turnerat med sin musik genom Sverige och de fortsätter göra så nu även i höst.

Oscar Magnusson släppte doplåten – på pappa Sven-Eriks begäran

I fredags släppte de också till fansens stora glädje det nya albumet Jag kan varken leva med dig eller utan dig. I en intervju med lokaltidningen NWT berättar Oscar Magnusson om skaparprocessen, samt delar med sig av några hjärtliga minnen som låtarna bygger på.

Annons

Låten ”Ett kärleksbrev”, beskriver han som en av albumets mest känslomässiga. Men det var inte självklart att den skulle släppas.

– I all sin enkelhet blev den väldigt emotionell. Det är en förstatagning, allt är live. Från början skrev jag den till min son Johns dop. Efter att jag spelat den på dopet sa Pappa: ”Ska verkligen ingen utöver familjen få höra den där låten!?”. Så jag skrev om texten, berättar Oscar Magnusson för NWT.

Sven-Ingvars vill få fler män att våga uttrycka sina känslor

Den nya versionen blev lite annorlunda, och sensmoralen i låten kom att bli att folk – kanske framförallt män – ska våga öppna upp och prata om sina känslor.

– Det är fortfarande ett kärleksbrev, men avsändaren är inte nödvändigtvis jag. Det kan vara en man, företrädesvis, i sina bästa år – kanske 40, kanske 60 – som inte vanligtvis uttrycker sina känslor, men som tänker att ”nu jävlar, nu ska jag skriva ett kärleksbrev” till någon i hans närhet. Ärligt och rakt, opretentiöst.

FOTO: TT/Eero Hannukainen, TV4:s Nyhetsmorgon

Annons