ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Olof Lundhs nya jobb efter fotbolls-VM och Alla mot alla-succén

20 dec, 2022 
Daniel Sörensen
Olof Lundhs nya jobb efter succén i Alla mot alla och fotbolls-VM
Olof Lundh är inne i en hektisk period.
Under en månads tid var han en av TV4:s experter under fotbolls-VM i Qatar – dessutom blev det en snabbvisit till Stockholm för att spela in finalen av Alla mot alla.
Nu bekräftar sportjournalisten att han har ett nytt jobb på gång.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Engelsmännen i extas efter avancemangetBrand logo
Engelsmännen i extas efter avancemanget

TV4 och Fotbollskanalens reporter Olof Lundh, 56, har onekligen varit i hetluften den senaste tiden. Sportjournalisten, som blivit en folkkär tv-profil de senaste åren, har synts både i TV4/CMores VM-sändningar från Qatar samt i Discovery+/Kanal 5-frågesporten Alla mot alla den senaste månaden.

Efter flera försök att nå hela vägen till seger i underhållningsprogrammet, som leds av Fredrik Wikingsson och Filip Hammar, lyckades Lundh tillsammans med mode- och kungligtjournalisten Ebba Kleberg von Sydow att knipa pokalen. Och tur var väl det... duon har nämligen fått smeknamnet Vinnarskalleburen eftersom båda två är erkänt usla förlorare.

Han har varit nära förut, både med Ebba Kleberg von Sydow och med Martin ”E-Type” Eriksson. Nu vann Olof Lundh äntligen Alla mot alla, säsong 8.
Han har varit nära förut, både med Ebba Kleberg von Sydow och med Martin ”E-Type” Eriksson. Nu vann Olof Lundh äntligen Alla mot alla, säsong 8.

Olof Lundh hann med nöd och näppe flyga hem till Stockholm från Qatar – för att spela in Alla mot alla-finalen framför livepublik i Globen – innan det var dags att återvända till emiratet för att fortsätta med VM-bevakningen. Han landade i princip i Sverige, spelade in finalen, var med i Nyhetsmorgon dagen efter och reste tillbaka till mästerskapsavslutningen kort därefter.

Annons

Olof Lundh avslöjar nya jobbet

Nu när fotbolls-VM är över – Lionel Messis Argentina drog det längsta strået i bataljen mot Frankrike – är det dags för Lundh & Co. att återgå till vardagen på hemmaplan. Vad står då på agendan?

Olof Lundh på bokmässan i Göteborg. Här pratar han om sin bok Templet i öknen som handlar om VM i Qatar.
Olof Lundh på bokmässan i Göteborg. Här pratar han om sin bok Templet i öknen som handlar om Qatar-VM 2022.

I ett pressmeddelande berättar skåningen att ett nytt, spännande jobb väntar efter nyår. Återigen lämnar han särbon Åsa Saltin Meerits, 52, och barnen Ragnhild Hildebrand Lundh, 21, och Buster Hildebrand Lundh, 23, hemma i Stockholm. Detta på grund av att hans fotbollspodd Lundh ska åka på turné.

Annons

Tanken är att ha en eller två gäster som både kan prata framåtlutat inför den kommande säsongen och titta bakåt på det som ryms i ett nostalgiskt skimmer”, skriver Lundh i ett pressutskick.

Lundh Live-rundresan inleds 1 mars i Skåne. Turnéplanen ser ut på följande vis: 1/3 Helsingborg, 9/3 Malmö, 11/3 Uppsala, 12/3 Skellefteå, 16/3 Landskrona, 17/3 Kalmar, 28/3 Stockholm och 29/3 Göteborg.

Givetvis blir det delvis lokalt präglade samtal som handlar om den kommande säsongen men även vad som varit”, försäkrar Olof Lundh.

Datumen för vårens resor
Datumen för vårens resor

Tar med sina kollegor från Fotbollskanalen

Men det är inte bara podden Lundh som ingår i liveföreställningen. Hans Fotbollskanalen-kollegor Martin Petersson och Andréas Sundberg, som tillsammans med Lundh spelar in podden Fotbollskanalen on tour till vardags, ska följa med på resorna.

Intervjun är bara första halvlek, andra halvlek blir tillägnad 'Fotbollskanalen On Tour”, skriver 56-åringen.

FOTO: Pontus Orre/Aftonbladet/TT, Karin Törnblom/TT, Fredrik Sandberg/TT, Instagram

Annons