tv4

Olof Lundh försvann mystiskt från Qatar – nu avslöjas sanningen

Sanningen om Olof Lundhs försvinnande från Qatar – spelade in Alla mot alla-final

FOTO: TT, Instagram
Olof Lundh tvingades lämna fotbolls-VM i Qatar.
Avhoppet gjordes mitt under brinnande slutspel.
Men det hindrade inte Jenny Strömstedt i veckan att nästan avslöja sanningen.
Engelsmännen i extas efter avancemanget
0:26

Efter reklamen: Engelsmännen i extas efter avancemanget

(0:26)

Slå på ljud

Olof Lundh, 56, är ett bekant ansikte för de flesta i Sverige. Han är en av Sveriges främsta sportjournalister – och hans nuna syns nästan dagligen i TV4.

Under fotbolls-VM i Qatar har han varit en aktiv granskare, som nagelfarit mellanösternlandets behandling av gästarbetare, långt innan första avspark. När första matchen gick i gång var givetvis Olof Lundh på plats i Qatar.

Men enbart någon vecka innan Franrike och Argentina ska spela den gastkramande finalmatchen i fotbolls-VM, så försvann han.

Många ställde sig frågan varför?

Höll på att avslöjas i Nyhetsmorgon

Svaret på frågan höll på avslöjas redan tidigare i veckan, av Jenny Strömstedt i TV4:s Nyhetsmorgon – vilket skapade en tittarstorm mot programledaren, något Hänt skrivit om tidigare. För plötsligt dök Olof Lundh upp i ett kallt Sverige. Då passade programledaren på att fråga vad han gjorde hemma i Sverige, istället för ökenlandet.

– Jag ska inte fråga exakt vad det är du hämtat dig ifrån, men vi ska ju tala om VM, börjar Jenny Strömstedt med.

– Men Olof Lundh, det enda vi egentligen undrar är ju vad du gör du här? , säger hon och syftar på att han är hemma i Stockholm och inte på plats under fotbolls-VM.

Jenny Strömstedt pekar på en person som hon menar på är Olof Lundh.

Foto: TV4

På en storbildskärm plockas en bild från Alla mot Allas final, som enligt uppgifter till Hänt ska ha spelats in under fredagen. Vem är med på den bilden?

– Vi tycker att det finns en tydlig likhet mellan dig och den här personen som står här, vilket betyder att du torde vara i final, säger Jenny Strömstedt till Olof Lundh.

Olof Lundh teg genom hela utfrågningen.

Lämnade Qatar – för henne

Men i kväll har Sverige fått det bekräftat: Olof Lundh var med i Alla mot alla-finalen i grannkanalen Kanal 5. Han satt i en av burarna med sin lagkamrat Ebba von Sydow Kleberg.

Under kvällen fanns flertalet prominenta gäster, förutom programledarna Filip Hammar och Fredrik Wikingsson, gjorde före detta statsministern Magdalena Andersson (S) ett gästspel som programledare och artisten Markus Krunegård stod för underhållning.

Ebba och Olof inför finalen.
FOTO: Karin Törnblom/TT

Efter en gastkramande final – där det länge helt jämt mellan Olof och Ebba – och radioprofilerna Johar Bendjelloul, 47, Annika Lantz, 54, – slutade Alla mot alla-finalen med en utslagsfråga om när Öresundsbron invigdes …

… svaret var 1 juli 2000. Närmast var:

Olof Lundh och Ebba! Stort grattis!

Foto: TT, Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN