TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Ola Rapaces stöd till Agneta Sjödin – efter hjärtekrossen

07 jan, 2021 
AvLovisa Ström
Ola Rapace & Agneta Sjödin
Agneta Sjödin och Ola Rapace vet båda hur det är att gå igenom något tufft i offentlighetens ögon.
Nu berättar Agneta om gången Ola stöttade henne efter att hon fått sitt hjärta krossat.
– Det förändrade allt, säger hon.
Annons
Sanningen om Agneta Sjödins tårar i Anders knackar påBrand logo
Sanningen om Agneta Sjödins tårar i Anders knackar på

Agneta Sjödin är en av Sveriges kändaste programledare och har varit i rampljuset i många år. Under åren startade hon en podd som heter Så in i själen där hon träffar andra svenska profiler och pratar om allt mellan himmel och jord. I senaste avsnittet av podden träffar hon Wallander-skådespelaren Ola Rapace, och det är under deras samtal som de plötsligt minns tillbaka på en stark händelse som de delar tillsammans.

Ola Rapaces stöd till Agneta Sjödin

Agneta minns nämligen en situation för tio år sedan när hon var väldigt ledsen, och Ola plötsligt passerade.

– Jag var jäkligt ledsen. Jag hade råkat ut för en sak som verkligen slog undan benen på mig. Det var lite chockartat också, för jag hade inte sett det komma. Så jag var skitledsen, berättar hon innan hon fortsätter:

– Så jag sitter utanför ett ställe där jag precis haft ett möte och jag blir kvar i bilen och sitter och gråter. Och då kommer du och går och ser att jag är ledsen, så du hoppar in i bilen. Och så har vi världens finaste samtal.

Annons

Hon berättar att de bara hade träffats en gång innan det och att hon därför blev överraskad över att han faktiskt gjorde så, men säger att samtalet betydde väldigt mycket för henne.

– Det förändrade allt för mig om vem du är. Det finns en sån omtänksam och snäll kille som ibland är lite vilsen. Men jag minns det och jag är glad att du också minns det, säger Agneta varpå Ola svarar:

– Nej, det kommer jag aldrig glömma. Det var sorgligt och vackert och märkligt. Det var ett jättemärkligt möte.

Kände igen sig i Agneta

En av anledningarna till att Ola valde att gå fram till Agneta den dagen var för att han själv kunde känna igen sig i hennes situation.

– Det där att få hjärtat krossat när man står i rampljuset kan vara så jävla ensamt på något sätt. Man måste liksom hålla upp garden åt alla håll, så då blir det att man får sätta sig i bilen och lipa innan man sätter på sig rustningen igen på något sätt. Och det tror jag bara man kan förstå om man varit i det själv, säger han.

Annons

Agneta instämmer och säger att många ofta tror att man alltid ska vara lycklig för att man utåt sätt har allt, men att det i den bubblan kan kännas otroligt ensam. Och någon som har kämpat mycket med ensamheten är Ola.

– Jag tycker att jag börjar bli bättre på att vara själv. Jag får inte samma panik längre som jag fått. Jag förstår nu att jag har sprungit från mig själv, säger han.

Annons