Ola Rapace förändring – efter sonen Levs ord

Ola Rapace.

Ola Rapace har levt ett annorlunda liv än många andra – ett liv som dels har innehållit en del dåliga val och beslut.
Men de ärliga orden från sonen Lev fick honom att göra en livsförändring.
– Det är jag tacksam för, men det gör ont, säger han i en intervju med Hälsoliv.

Skådespelaren Ola Rapace, 49, är ett känt ansikte för många svenskar och har gjort succé i filmer som Wallander, Tillsammans och den internationella filmsuccén Skyfall. Men förutom den framgångsrika skådespelarkarriären är han även känd för sin hårda utsida och sin stora förkärlek för festligheter.

Tillsammans med skådespelaren och exfrun Noomi Rapace han har sonen Lev som idag är 17 år gammal. I Fördomspodden med Emil Persson har skådespelaren tidigare berättat om den komplicerade relationen till sin son.

LÄS MER: Ola Rapaces slagsmåls-kupp i Stjärnorna på slottet

– Alltid när jag har försökt be om ursäkt så har han anklagat mig för att vara självömkande och sagt att "pappa, det är inte du som är offret". Och det har han nog en poäng i. För jag tycker att det är svårt att be om ursäkt på ett rent sätt som inte känns sliskigt. Jag känner mig skyldig till det där, har han tidigare sagt i podcasten.

Förlåtelsen efter tuffa åren

Trots att Ola Rapace idag har en fin relation till sin son så har det inte alltid sett ut så. Under tonåren kände sonen mycket ilska och reflekterade mycket över sin barndom. I vissa perioder ville han inte ha någon kontakt med sin pappa.

– Han hade en period när han var sådär 14-15 och började ifrågasätta hela sin barndom och sina föräldrar och då var han jävligt arg på mig. Och det var till och med en period där han vägrade prata med mig, berättar Ola Rapace och han fortsätter:

– Tillslut, som tur är, så kom jag igenom hans pansar och lyckades få hans förlåtelse.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här

Sonen Levs ärliga ord till Ola Rapace

Nu berättar skådespelaren att sonen Levs ärliga ord har fått honom att lära sig nya saker om sig själv och ta tag i problem som han har haft.

– Lev har fått mig att få syn på mig själv. Val som varit egoistiska eller hänsynslösa. Det är jag tacksam för, men det gör ont. När han frågade varför jag inte vågade vara med mig själv, började jag på allvar ifrågasätta det i mig själv. Mina barn har inte velat läsa boken, men mina föräldrar har läst. De säger att den är bra, men att det är smärtsamt, säger Ola Rapace till hälsoliv.

Ola Rapace har också dottern Line, 21, från den tidigare relationen med Malin Morgan.

FOTO: SIGR/xAnna Tärnhuvud/Aftonbladet/TT

LÄS OCKSÅ: Camilla Läckbergs oro efter Simon Skölds nya tatuering

LÄS OCKSÅ: Dottern Emilie om Petter Stordalens nya flickvän Märta Elander Wistén