LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Okända fusket i Farmen 2022 – detaljen som tittarna inte får se

17 feb, 2022 
Farmen 2022
Nyligen var det dags för den omtalade slakten i Farmen 2022.
Bara dagar senare avslöjar nu TV4 fusket med grisarna som tittarna inte får se.
–Vi får tumma lite på det där, säger Hans Wincent på Instagram.
Annons
Se konflikten mellan deltagarna i Farmen: ”Spark under bältet”Brand logo
Se konflikten mellan deltagarna i Farmen: ”Spark under bältet”

I hela 20 års tid har vi fått följa den populära dokusåpan Farmen. Årets upplaga är i full gång och vi har redan tagit oss halvvägs in i säsongen.

Slakten i Farmen 2022 väckte starka reaktioner hos tittarna

Det har hittills varit en händelserik tid för våra farmare och i veckan blev det dessutom dags för slakt. Vissa deltagare ansåg slakten som ett stort delmål medan andra hade allt svårare att ta sig an situationen. Det blev en gris och två hönor som fick avsluta sina liv.

Även bland tv-tittarna var det blandade åsikter om bilderna som visades i avsnittet. Många menade att TV4 borde ha varnat innan de känsliga scenerna sändes.

Mycket har skett sedan deltagarna till en början klev in på farmen. Desto fler djur de belönats med, desto mer arbete har behövts utföras. När grisarna ankom fick vi se farmarna bygga upp en ordentlig hage till sina nya djur.

Annons

Okända fusket i Farmen 2022

Nu avslöjar TV4 något som tittarna tidigare inte har fått se. Det är nämligen så att produktionen använder sig av ett fusk när det gäller grisarnas boende. Det berättar nu Hans Wincent, drängen som utdelar samt bedömer farmarnas uppdrag.

– Nu har de fått in grisar på farmen och ni kanske kommer att se att det finns ett litet elstaket innanför det staket som farmarna har byggt. Men det är helt enkelt för att vi ska kunna göra en riktigt stor och trevlig hage åt grisarna. Så vi får tumma lite på det där, säger han i ett klipp på TV4:s Instagram och fortsätter:

– Det kanske inte fanns för hundra år sedan men grisarna ska ha det riktigt bra.

TV4-tittarnas kritik mot Wincent

I kommentarsfältet till inlägget visar sig det stora fokuset återigen hamna på slakten. TV4-tittarna förstår inte varför Wincent säger att grisarna ska ha det bra, när farmarna sedan slaktar dem.

”Ja dom har det väl bra ända tills det blir dags för lite dockysåpa slakt av grisarna”, skriver en person.

”Usch vad jag grät åt att grisarna kände på sig att något va på gång och fick panik av att gå in i lådan där de dödas”, skriver en annan.

Programmet väcker minst sagt starka reaktioner. Även Wincent har mötts av kritik under säsongen. Denna kritik handlade om att tittarna ansåg att drängen blivit alldeles för snäll och plötsligt börjar godkänna för många uppdrag.

FOTO: TV4

Annons