Ödesbeskedet om Fångarna på fortet – stoppas efter succén

Fångarna på fortet ställs in.
Fångarna på fortet har sänts på tv sedan 1990.
Nu avslöjar TV4 att det inte blir någon ny säsong av det populära programmet.
”På grund av rådande omständigheter kommer det inte bli någon inspelning”, skriver Lina Berggren, kommunikationschef på TV4.
Annons

Den 9 maj är det dags för tv-tittarna att bänka sig framför tv-programmet Fångarna på fortet som visas i  TV4 och TV4play. Tävlings-programmet har sänts i snart 30 år – men dess populäritet tycks inte dala.

Annons

I tre nya avsnitt kommer kända ansikten att kämpa om att knipa så många guldmynt som möjligt. Mark Levengood, Hollywood-frun Gunilla Persson, mästerkocken Wishudaporn Chaiyasaeng och sångerskan Anna Book finns med bland de tävlande.

Programledare är som vanligt Agneta Sjödin och Gunde Svan. 

Programledarna Agneta Sjödin och Gunde Svan med Madame Fouras som spelas av Suzanne Reuter.
Programledarna Agneta Sjödin och Gunde Svan med Madame Fouras som spelas av Suzanne Reuter.

Förra året gjorde skådespelerskan Suzanne Reuter debut som karaktären Madame Fouras. I förra årets pressmeddelande berättade hon hur det kändes att ta sig an rollen – som omringas utav ormar.

Annons

– Jag hade faktiskt aldrig tagit i en orm tidigare men tillsammans med Fortets djurskötare så lärde jag mig att bli vän med dem. Idag älskar jag ormar och i programmet har jag till och med en egen orm som jag kallar för Jansson, sa hon då.

Inställda inspelningar

Men nu har ett sorgligt besked kommit för dem som älskar Fångarna på fortet. Det blir ingen ny inspelning av programmet i sommar – på grund av Coronaviruset.

På grund av rådande omständigheter kommer det inte bli någon inspelning av Fångarna på fortet på Fort Boyard i sommar”, skriver Lina Berggren, kommunikationschef på TV4 och C More i en kommentar till Expressen.

Lina Berggren understryker att fansen inte kommer att vara utan Fångarna på fortet i år. Snart finns ju den redan inspelade säsongen att se.

Som tur är finns färdiginspelade avsnitt som tittarna kan njuta av – den 9 maj har en kortsäsong av Fångarna på fortet premiär. Vi hoppas att tittarna får en dos av nervkittlande utmaningar och härliga deltagare då, och att vi kan spela in ytterligare säsonger i framtiden”, skriver hon.

FOTO: Gustav Hallén/TV4, Eero Hannukainen/TT

Annons

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Annons
Laddar nästa artikel…