Nyhetsmorgon görs om – TV4:s svar efter nya ändringen

Nyhetsmorgon ändras under sommaren
Under sommaren kommer flera av Nyhetsmorgon-profilerna att gå på semester och ersättas av andra TV4-profiler i rutan. Nu berättar kanalen att det inte är den enda förändringen av programmet.
Annons

I veckan har TV4-tittarna fått se Maria Forsblom, 36, och Thomas Ritter, 42, som programledare för Nyhetsmorgon. Maria är ett välbekant ansikte för de morgonpigga tittarna men Thomas känner man främst igen då han är nyhetsankare på kanalen.

Eftersom flera av personerna i Nyhetsmorgons originaluppsättning är på semester kommer vi att få se ännu mer av Thomas Ritter och andra profiler i rutan i sommar. Tidigare i veckan berättade TV4 att de har många ersättare att välja bland under semestertiden.

Annons

”Vi har en stor programledarfamilj till förfogande med duktiga programledare som kan leda Nyhetsmorgon. Och vissa gör det oftare än andra! Nu under sommarsäsongen går såklart några av programledarna på välförtjänt semester vilket betyder att någon annan tar över och leder programmet”, skrev kanalen i ett meddelande till Hänt tidigare i veckan.

Annons

Nyhetsmorgons starttid ändras under sommaren

Soraya Lavasani, 37, är en av de Nyhetsmorgon-profiler som har tagit semester. Hon gjorde sin sista sändning tillsammans med parhästen Jesper Börjesson, 48, förra veckan. Duon hade blandade känslor inför sommaruppehållet, vilket de uttryckte i sociala medier.

”Vi har stått bredvid varandra nu i stort sett varje mån, tis och ons i Nyhetsmorgon sedan i höstas. Hoppas att ni gillar att hänga med Soraya Lavasani och mig på morgnarna. Vi gillar nämligen att jobba för er”, skrev Jesper i ett inlägg inför deras sista sändning.

I kommentarsfältet var Soraya snabb på att besvara kollegan.

”Åh. Blir lite sentimental trots att jag längtar efter semester. Imorrn kör vi igen”.

Men det är inte bara programledaruppsättningen som ändras under semestertider, utan även Nyhetsmorgons starttid. Vi är vana vid att se programmet från klockan 05.45 på vardagsmorgnar men under sommaren gör TV4 en ändring.

Annons

”Under sommaren startar Nyhetsmorgon en timme senare”, skriver TV4 i ett meddelande till Hänt.

FOTO: IVARSSON JERKER/Aftonbladet/TT, Instagram

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Annons
Laddar nästa artikel…