Så fejkar Nyhetsmorgon efter ändringen – TV4-profilen avslöjar bluffen

Programledarna Sofia Geite har en blommig klänning och Steffo Törnquist en orange skjorta.
Exklusivt

TV4-profilen avslöjar nu bluffen i Nyhetmorgon-studion för Hänt.
Här är detaljen som tittarna inte får se i programmet efter ändringen.
– Det gör man inte nu, säger profilen.
0:23

Efter reklamen: Då kommer du se Steffo Törnquist i rutan i sommar

(0:23)

Det är många som startar dagen med en kopp kaffe framför TV4:s Nyhetsmorgon. Programmet har onekligen blivit en storfavorit hemma i tv-sofforna och programledarna har under åren blivit folkkära profiler.

På morgon möts tittarna av en hel rad med olika profiler så som bland annat Maria Forsblom, 35, Martin Järborg, 43, Steffo Törnquist, 66, Soraya Lavasani, 40, och Sofia Geite, 40. Nu till hösten tillkommer även de nya programledarna; Rania Shemoun Olsson, 46, och Thomas Ritter, 45.

Programledarna byts ut i sändningen

Nyligen kom den stora nyheten att Nyhetsmorgon blir hela två timmar längre eftersom Malou efter tio slutas sändas till hösten. På veckodagar kommer alltså morgonprogrammet sändas från klockan 05:45 till 12:00.

Men som tur är behöver inte programledarna jobba hela sändningen, för Thomas Ritter avslöjade nämligen för Hänt att programledarna kommer att bytas ut mitt i sändningen.

– Det har diskuterats lite fram och tillbaka. Jag tror inte att det är någon hemlighet men vi kommer att bytas av faktiskt. Ett team kör det tidiga passet så det blir ungefär som idag och ett team kör det sena passet, berättade Thomas för Hänt nyligen

Att dela upp sändning tycker Thomas är ett toppenupplägg, då det skulle bli en utmaning för alla i studion att köra hela sändningen.

– För oss och för produktionspersonalen också. Då och då är det säkert inga problem men att göra det på längre tid blir det nog tufft.

Men det är inte den enda stora förändringen i Nyhetsmorgon-studion.

Anders Pihlblad om nya upplägget av Nyhetsmorgon: "Fantastiskt"

Se klippet här!

Bluffen i Nyhetsmorgon – det får tittarna inte se

Under sommaren har tittarna fått se några nya ansikten i programmet, när de fasta programledarna och nyhetsprofilerna i Nyhetsmorgon är på semester.

Ett nytt ansikte i tv-rutan är Maria Snellman, 27, som i sommar levererar de senaste nyheterna som ankare i TV4 Nyheterna.

När Hänt frågar Maria hur de nya kollegorna är avslöjar hon detaljen om studion som tittarna inte får se.

– De är jättetrevliga! Det är lite annorlunda den här sommaren mot tidigare somrar. Vanligtvis är Nyhetsmorgon-studion och nyhetsstudion en och samma studio, men just den här sommaren byggs det om på själva nyhetsdelen i studion, berättar Maria för Hänt och fortsätter:

– Så vi sitter i ett annat rum och sänder nyheter och även vädret. Man jobbar inte lika nära tillsammans den här sommaren mellan Nyheterna och Nyhetsmorgon, säger hon.

Tidigare har man som tittare kunnat se en glimt av nyhetsstudion, men nu syns alltså inte den delen, då den byggts upp i ett annat rum.

– Så det gör man inte nu, utan nu är kameran ställd så att man bara ser Nyhetsmorgon-studion och så lämnar de över till Nyheterna som sitter i en annan studio, berättar Maria.

Spännande att få se hur den nya studion kommer att bli!

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!