pernilla wahlgren

Pernilla Wahlgrens glädjebesked om nya villan: "Började gråta"

Pernilla Wahlgren visar upp bilder inifrån nya huset.

Pernilla Wahlgrens husbygge på Lidingö går sakta men säkert framåt.
Nu visar artisten upp nya bilderna inifrån huset och avslöjar samtidigt ett glatt besked om framtiden i villan.
Benjamin Ingrosso om att fira jul i Pernillas nya hus: ”Hoppas”
0:19

Efter reklamen: Benjamin Ingrosso om att fira jul i Pernillas nya hus: ”Hoppas”

(0:19)

Slå på ljud

Det har minst sagt stormat kring Pernilla Wahlgrens, 54, husbygge på Lidingö. Under hösten 2020 gick hon ut med att hon köpt tomtmark på Lidingö och skulle själv designa- och bygga sitt drömhus. Redan från start stod det klart att husbygget möjligen skulle bli en större projekt än hon anade. Tomten låg uppe på ett berg och det blev en hel del sten att spränga innan huset ens kunde komma på plats.

Pernilla Wahlgrens motgångar med husbygget

Både på Instagram och genom Wahlgrens Värld har vi kunnat följa alla upp- och nedgångar med husbygget. Tomten på berget, som till en början verkade som en god idé gjorde att byggarbetarna stötte på en del hinder, då man fick ta sig upp till huset via en brant och till synes smal trappa. Och en lyftkran var tvungen att hyras in för att frakta dörrar, marmorskivor och dylikt.

Pernilla öppnade upp sig om tillgänglighetsproblemet till Aftonbladet.

– Jag har problem med tillgängligheten till huset. Det är inte löst än hur jag ska komma upp till mitt hus eftersom jag har valt att bygga det på ett berg, sade hon till Aftonbladet tidigare i höst.

Planen var att huset skulle stå klart i juni 2022. Nu kliver vi snart in december och Pernilla har dessvärre fortfarande inte kunnat flytta in i huset.

Nya bilderna visar framstegen

Men sen såg vinden äntligen ut att vända. På Instagram har reality-stjärnan uppdaterat flitigt från husbygget under hösten. För bara några veckor sedan visade hon upp det nykaklade badrummet och fiskbensparketten i köket och hoppet om att flytta in innan julafton tändes igen.

På Instagram ger Pernilla sina följare en uppdatering om hur det går i husbygget och bjuder på en smygtitt in i husets hall.

”Sneak peek på min FINA HALL!!!!! ÄLSKAR GOLVET, YTTERDÖRREN och SKÅPEN!!! Ska på handtag i mässing på skåpen, och så ska det ligga en fin klädd dyna på sittbänken mellan skåpen. Men herregud vad fint det blir! Ser ni listerna/ våderna ovanpå skåpen?!!! Har sånt PIRR i magen nu…!”, skriver hon på kontot Villa_Wahlgren.Senare kunde hon dela med sig av ytterligare bilder inifrån huset. Nu har även trappan kommit på plats inne i huset.

"Jag har en RIKTIG TRAPPA!!! Och den är SÅ fin!!! Känslan när man för lääänge sen valde trappan från @snickarlagetnorden , val av räcken och mörk ek i trappstegen - och så står den plötsligt där , och man fylls av lycka..!", skriver hon under bilden.

Pernilla Wahlgren om glädjebeskedet – började gråta

I det senaste avsnittet av Pernilla och Sofia Wistams, 56, podd Wahlgren och Wistam, kan Pernilla komma med glädjande besked. Det verkar nämligen som att hennes dröm om att fira jul i den nya villan på Lidingö, kan komma att besannas. Insidan av huset verkar så gott som klart, rummen är tapetserade, köket är på plats och badrummen är klara. Till och med trappen upp till huset håller på att byggas, avslöjar hon i avsnittet.

– Jag började gråta för att jag var så lycklig, dels att jag är så lycklig att jag ska få bo där och sen att det släppte allting. Jag ser ljuset. Det har varit en ganska lång och krokig väg med det här huset, det har ju tagit sin tid och det har blivit framskjutet, säger hon och fortsätter:

– Och nu tror jag att jag kan säga, jag tror att jag kan fira jul där!

FOTO: Karin Törnblom/TT, Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN