LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Nu lägger Henrik Dorsin av – dystra beskedet efter hyllningarna

29 feb, 2024 
Maria Broberg
Komikern Henrik Dorsin är känd för sin roll som den snåle Ove Sundberg från tv-serien Solsidan.
Nu berättar han om varför han har aldrig kunnat svara på frågan om han ser sig själv i Ove.
– Jag orkar inte, säger Dorsin i Fördomspodden.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Henrik Dorsins hyllning till sonen FrankBrand logo
Henrik Dorsins hyllning till sonen Frank

Komikern och skådespelaren Henrik Dorsin, 46, började sin karriär med en statistroll i filmen Vinterviken. Han har sedan dess synts i ett flertal teateruppsättningar, tv-program och filmer.

Men han är nog mest hyllad och igenkänd för sin roll som den snåle Ove Sundberg i Solsidan.

Nu berättar Dorsin i Fördomspodden att han aldrig har kunnat se sig själv i Ove och därför har han aldrig kunnat ge svar när andra frågat om just det.

Henrik Dorsin om att svara på frågor om Ove Sundberg: ’’Jag orkar inte’’

Fördomspodden går ut på att svenska kändisar får bemöta de många fördomar och påståenden som journalisten och producenten Emil Persson, 38, har om dem.

Några exempel på gäster som har gästat Fördomspodden är Magdalena Andersson, Steffo Törnquist, Carolina Gynning, Tony Irving, Marianne Mörck och Zara Larsson.

När Henrik Dorsin gästar podden berättar han att han aldrig kunnat ge svar på intervjufrågan: "Hur mycket Ove Sundberg har du själv i dig?"

Annons

– Den har jag fått jättemycket och jag har aldrig något svar på det där. Då är det ju ingen rolig, bra fråga när man inte liksom... Man borde kunna förbereda ett svar men jag har aldrig ett svar, berättar Dorsin och fortsätter:

– Det är lite den här känslan när man kommer hem när man var liten och får frågan "Hur var det i skolan idag?". Och det är bara så att man vill inte svara, alltså man vill inte. Man skulle kunna berätta jättemycket, men när det kommer ut ur munnen så är det inte alls så roligt som det var. Eller när man kommer hem från en resa och får frågan "Hur var det?" och man har haft jätteroligt men det är bara såhär "Jag orkar inte".

Henrik Dorsins kris – orkade inte ta hand om barnen: ’’Alla var arga på mig’’

Henrik Dorsin har tidigare öppnat upp om sin utbrändhet som slog till med sådan kraft att han mådde väldigt dåligt.

– Då var jag riktigt dålig! Det yttrade sig fysiskt. Jag var jättetrött, tröttare än vanligt och blev aldrig pigg. Jag grät inte, men jag hade en klump i halsen, berättar Henrik i Mia Skäringers podcast Skalla dagen.

Annons

Henrik forsätter att berätta om att det blev tufft hemma och att han inte orkade ta hand om sin familj bestående av hustru Hanna Dorsin, 50, och sönerna Frank, 18, och Sigge, 14.

– Jag kände mig dålig. Det kändes som att alla var arga på mig! Vad jag än gjorde så blev det fel. Jag kände mig som en elefant i en porslinsfabrik. Vart jag än rörde mig så blev det fel. Jag ställde in mjölkpaketet bland glasen och glaset i kylskåpet, lite som den förvirrade professorn, fortsätter Henrik i Skalla dagen.

FOTO: LORENTZ-ALLARD ROBIN/Aftonbladet/TT, TV4

Annons