LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Allt om Solsidan säsong 8 - premiär och hela rollistan

04 apr, 2023 
Simon Lundh
Solsidan
I sju säsonger har vi fått följa Alex, Mickan och Ove Sundberg i Solsidan.
Här är allt du behöver veta inför den åttonde säsongen av programmet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Felix Herngrens avslöjande om nya säsongen av SolsidanBrand logo
Felix Herngrens avslöjande om nya säsongen av Solsidan

Under sju säsonger har vi fått följa vardagen på Solsidan med de fiktiva karraktärerna Anna, Alex, Mickan, Fredde och Anette och Ove Sundberg. Nu har den nya säsongen startat sina inspelningsdagar.

Här är rollistan för säsong 8

De välkända karaktärerna är som vanligt tillbaka. Vilket betyder att vi återigen får se Felix Herngren, Josephine Bornebusch, Johan Rheborg, Henrik Dorsin och Malin Cederbladh.

Även Mia Skäringers karaktär Anna har tidigare varit en del av rollistan, men under den föregående säsongen syntes hon knappt. Hur Annas framtid i serien ser ut återstår och se.

Förra säsongen fick vi se Måns Zelmerlöw, 36, och Ciara Zelmerlöw, 35, gästspela i serien. Även den åttonde säsongen bjuder på stjärnglans. Då kommer nämligen komikern och tv-profilen Johanna Nordström, 27, göra ett gästspel i programmet.

När har säsong 8 av Solsidan premiär

Den nya säsongen kommer att sändas i tio avsnitt och har premiär på TV4 och TV4 Play i oktober 2023. Det innebär att den kommer ut två år efter säsong sju släpptes på samma plattform.

Annons

Detta handlar den nya säsongen om

Än så länge finns finns det få detaljer om vad den nya säsongen kommer att handla om. Det vi vet är att Fredde (Johan Rheborg) ska försöka hantera sin omvärld genom att bygga ett ”premium safe room”. Mickan (Josephine Bornebusch) funderar över vart åren tagit vägen och ifall hon verkligen varit en bra mamma.

Självklart får vi också återse Ove (Henrik Dorsin) och Anette (Malin Cederbladh) som startar en egen friskola med kommunistiska värderingar.

Förra säsongen fick vi se när den konflikträdde Alex (Felix Herngren) gav sig ut på Tinder. Förutom det fyllde Mickan 40 år och testade på livet som influencer, samtidigt som Fredde återupplevde sina glansdagar inom synthrörelsen.

Personerna bakom sucéeprogrammet

Felix Herngren står återigen för regin tillsammans med sina kollegor Henrik Schyffert, Emma Bucht och Eddie Åhgren. Som huvudmanusförfattare står Adrian Boberg och Erik Hultkvist.

Annons

Inför produktionsstarten berättar Felix Herngren om sina tankar:

Jag är alltid sugen på att göra nya serier, prova ny mark, men Solsidan går inte att låta bli, säger regissören och skådespelaren Felix Herngren i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Mycket av glädjen ligger i det filmteam och de skådespelare som gjort produktionen ihop i alla år. Vi har så enormt roligt tillsammans under den tre månader långa inspelningen.

Det här är Solsidan

Sedan premiären av succéprogrammet Solsidan 2010 har 70 avsnitt av serien gjorts. År 2017 gjordes även en film. Serien har dessutom gått på export och visats i Finland, Norge, Belgien och Danmark.

Jon Mankell, exekutiv producent på TV4, säger i ett pressmedelande inför produktionsstarten:

– Publiken kommer garanterat känna igen sig i de älskvärda, men långt ifrån felfria karaktärer, som precis som alla andra kämpar för att få vardagen att gå ihop.

FOTO: Pär Bäckstrand/CMore/TV4

Annons