Därför försvinner Bingolotto sommarkväll – sanningen bakom beslutet

Agneta Sjödin och Casper Janebrink leder Bingolotto sommarkväll under sommarmånaderna.
Men den som följer programmet slaviskt riskerar nu att bli besviken.
Läs här!
Claes Malmberg om relationen till Lotta Engberg efter kyssen i tv
0:49

Efter reklamen: Claes Malmberg om relationen till Lotta Engberg efter kyssen i tv

(0:49)

Slå på ljud

Det minst sagt populära programmet Bingolotto har letts utav flera folkkära programledare. Lasse Kronér, Rickard Olsson, Marie Serneholt och Ingvar Oldsberg har alla lett programmet – för att bara nämna några.

Nu är det inga mindre än Stefan Odelberg och Lotta Engberg som styr skutan, och de har kommit att bli en mycket omtyckt duo hos tittarna.

Men för den populära duon är det nu ett välförtjänt sommaruppehåll som gäller. Istället har Casper Janebrink och Agneta Sjödin tagit över för att leda Bingolotto sommarkväll.

Casper Janebrink om framtiden i Bingolotto

Se klippet här!

Loket Olssons plötsliga avhopp – verkliga anledningen bakom beslutet

Leif ”Loket” Olsson, 80, gjorde sig ett riktigt välkänt namn under sina år i Bingolotto. Sanningen är den att han var en av hjärnorna bakom det program som skulle komma att bli en ordentlig långkörare i svensk tv.

Han programledde från start och axlade rollen i hela tio års tid innan han tog beslutet att hoppa av lagom till millenieskiftet.

– Jag var trött på det. Jag hoppade av när vi skulle göra jubileumsprogrammet inför millennieskiftet. Jag tyckte det var lagom att bryta där, har han förklarat för Aftonbladet.

På grund av hans plötsliga avhopp började det spekuleras kring ifall det handlade om bråk bakom kulisserna. Men i intervjun med tidningen berättar han att så inte var fallet.

– Nej, inte alls. Jag tyckte det räckte, då hade jag varit där i över tio år. Att det gick bra spelade ingen roll, säger han till tidningen.

Därför försvinner Bingolotto från tablån

I fjol blev Agneta Sjödin och dansbandslegendaren Casper Janebrink programledare för det nya konceptet Bingolottos sommarkväll. Duon blev mycket uppskattad och fick det ärofyllda uppdraget även i år.

Men den som slaviskt följer Bingolotto på söndagskvällarna riskerar nu att bli besviken. Det är nämligen så att programmet som vanligtvis visas på TV4 nu blir tvungna att byta kanal med anledning av att det svenska damlandslaget i fotboll ställs mot Portugal i Fotbolls-EM.

Bingolottos sommarkväll visas istället på Sjuan klockan 19.30 på söndag.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN