LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför lämnade Leif ”Loket” Olsson Bingolotto – verkliga orsaken

13 jul, 2022 
LEIF LOKET OLSSON
När Loket hoppade av Bingolotto var det många som undrade varför.
Nu kan han avslöja den verkliga anledningen och det verkar inte vara så som de flesta trodde.
– Jag var trött på det, säger han.
Annons
VIDEO: Casper Janebrink om framtiden i BingolottoBrand logo
VIDEO: Casper Janebrink om framtiden i Bingolotto

Bingolotto är tv-programmet som underhållit svenska folket vecka ut och vecka in i över 30 års tid. Den 19 oktober 1991 sändes det allra första Bingolotto linjärt på TV4. Men redan 1989 började dock programmet visas i den lokala Göteborgskanalen Kållevisionen. Gert Eklund hade fått idén från dansk tv och den erfarne bingo-kungen Leif ”Loket” Olsson nappade direkt på erbjudandet om att bli programledare.

– Det gick så bra så vi sa att ”herregud, det måste kunna gå i hela Sverige”, berättar ”Loket”.

Annons

I höstas firade man med andra ord 30-årsjubileum. Självklart firades det med dunder och brak och man bjöd in alla gamla programledare.

Loket var programledare för Bingolotto i tio år

Under årens lopp har vi fått se några folkkära profiler axla rollen som programledare för programmet. Richard Olsson, Lasse Kronér, Marie Serneholt, Leif ”Loket” Olsson, och Agneta Sjödin är bara några av de som stått vid rodret.

Men den ursprungliga programledaren är alltså Loket. Han ledde Bingolotto mellan åren 1989 till 1999. Inför millennieskiftet valde han plötsligt att kasta in handduken.

– Jag var trött på det. Jag hoppade av när vi skulle göra jubileumsprogrammet inför millennieskiftet. Jag tyckte det var lagom att bryta där, förklarar han nu för Aftonbladet.

Loket dementerar ryktet om bråk

När Loket hoppade av var det vissa som trodde att det handlade om något bråk internt. Det var det dock inte frågan om. I intervjun med Aftonbladet förnekar Bingolotto-profilen att det ska ha handlat om någon konflikt som gjorde att han valde att hoppa av.

Annons
SE OCKSÅ: BingoLotto – minns du programledarna?Brand logo
SE OCKSÅ: BingoLotto – minns du programledarna?

– Nej, inte alls. Jag tyckte det räckte, då hade jag varit där i över tio år. Att det gick bra spelade ingen roll, säger han till tidningen.

FOTO: TOMMY HOLL/TT, Henrik Jansson/EXP/TT

Annons