Leif ”Loket” Olsson försvann helt från rampljuset efter Bingolotto – så lever han idag

Leif ”Loket” Olsson

Leif "Loket" Olsson hoppade av Bingolotto efter tio år som programledare. Men vad har han gjort sedan dess?
Så här lever han idag!
BingoLotto – minns du programledarna?
1:15

Efter reklamen: BingoLotto – minns du programledarna?

(1:15)

Slå på ljud

Många förknippar nog Leif "Loket" Olsson, 80, med Bingolotto. Det populära tv-programmet har underhållit svenska folket sedan den 19 oktober 1991, och haft många folkkära programledare.

Genom åren har vi sett namn som Richard Olsson, Lasse Kronér och Marie Serneholt leda programmet, och idag är det inga mindre än Stefan Odelberg och Lotta Engberg som styr skutan ihop.

Men någon som verkligen är en välkänd Bingolotto-profil är som sagt Loket.

Så vad gör han idag? Läs här!

Därför lämnade Loket Bingolotto – efter tio år som programledare

Loket är nämligen programmets ursprungliga programledare. Han ledde Bingolotto i hela 10 år mellan 1989 och 1999. Men inför millennieskiftet valde han plötsligt att kasta in handduken.

– Jag var trött på det. Jag hoppade av när vi skulle göra jubileumsprogrammet inför millennieskiftet. Jag tyckte det var lagom att bryta där, förklarar han nu för Aftonbladet.

När Loket hoppade av var det många som började spekulera i ifall det grundade sig i bråk bakom kulisserna. Men så var inte fallet - något som programledaren gör tydligt i intervjun med tidningen.

– Nej, inte alls. Jag tyckte det räckte, då hade jag varit där i över tio år. Att det gick bra spelade ingen roll, säger han till tidningen.

Så lever Leif ”Loket” Olsson idag

Men hur lever han idag efter den stora succén?

Loket beskriver sin vardag som lugn. Han förklarar att han mår okej och att dagarna ofta tillbringas i den lokala spelbutiken.

– Hälsan är hygglig. Jag har lite socker och skit som jag måste hålla i schack, men annars är det bra. Jag är dålig på att motionera. Jag skulle vilja kunna promenera, men jag är för gammal. Men jag är intresserad av trav, jag är i spelbutiken varje dag och det tycker jag är trevligt. Vi är några stycken som är där, berättar han.

På frågan om han ligger på plus eller minus när det kommer till spelandet så kommer svaret direkt.

– Alla som håller på med trav ligger nog på minus, om man inte får en stor V75:a, då ligger man plus, men det har inte jag fått. Jag har haft travhästar i hela mitt liv, men nu har jag bara en kvar.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN