Nils ”väder-Nils” Holmqvists ord om lyckan efter bröllopet

Nils Holmqvist och frun Julia Callegari
Nils ”Väder-Nils” Holmqvist gifte sig i somras med sin stora kärlek Julia Callegari. Nu berättar han för första gången om tiden efter bröllopet.
Annons

Väder-Nils, snygg-Nils, meteorologernas ansikte utåt – kärt barn har många namn. Nils Holmqvist, 33, är meteorologen på SVT som har blivit rikskänd för både sin skicklighet men även sin karisma och sitt fördelaktiga utseende.

ANNONS: Redo för sol, bad och picknick? Fynda sommarens bästa picknickfilt här!

Annons

Inte sällan hittar han på små hyss som uppskattas hos tittarna. En gång dök han upp i en tröja med blixtar på, en annan gång hade han med sig en elgitarr då han presenterade vädret i samband med Sweden rock festival.

Men de tjejer som har suktat och drömt om den fagra meterologen har fått se sig besegrade. Nils Holmqvist har nämligen varit tillsammans med Julia Callegari, 29, i ungefär tio år. Paret träffades när det studerade i Lund och idag bor de tillsammans på Södermalm i Stockholm.

– Hon är solen i mitt liv! En solstråle av rang. Det går knappt att beskriva. Jag kan inte göra henne rättvisa känner jag, har Nils Holmqvist tidigare sagt till Hänt.

Nils Holmqvist om bröllopet med Julia Callegari

Hösten 2018 förlovade sig paret och i början av året blev det officiellt att ett bröllop var på gång när Nils publicerade en bild på inbjudningskortet till den stora dagen.

Annons

”Julia Holmqvist eller Nils Callegari? Mors flicknamn är Nilsson så det är ju också på bordet…”, skrev Nils till bilden.

I samband med det ringde Hänt till Väder-Nils för att gratulera honom och han berättade att han såg fram emot den stora kärleksfesten.

– Tack så hjärtligt! Jag ser verkligen fram emot bröllopet. Vi kommer att gifta oss i maj, men mycket mer än så vill jag inte säga eftersom det är något privat och det här ju inte bara handlar om mig, sa han.

Annons

Första bilden från Väder-Nils och Julias bröllop

Så i somras ringde då äntligen bröllopsklockorna. En av gästerna på bröllopet var författaren och journalisten Marcus Jarl. Han publicerade den första bilden på det nygifta paret på Instagram.

Tack Julia & Nils för ett fantastiskt bröllop på vackra Visingsö. Vi är så glada att vi fick dela den här dagen med er.” skrev han till bilden.

Annons

Nu har paret varit gifta i snart fyra månader. Nils Holmqvist delar inte gärna med sig av sitt privatliv på sociala medier av respekt för sin fru berättar han för Hänt. Han avslöjar dock att tiden efter bröllopet har varit fantastiskt.

– Vi är jättelyckliga! säger Nils Holmqvist.

FOTO: Instagram, TT/Marcus Ericsson

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Annons
Laddar nästa artikel…