Nikki Aminis kritik mot TV4 efter coronautbrottet i Idol

Nikki Amini i Idol

I veckan testades Caspar Camitz positivt för coronaviruset.
Under fredagsförmiddagen meddelade TV4 om att även Idol-deltagarna Affe Hagström och Nadja Holm har insjuknat.
Nu riktar Nikki Amini skrap kritik mot kanalen.
– Jag tycker att det här är klantigt, säger jurymedlemmen i en intervju med NRJ morgon.
Slå på ljud

Idol 2020 är i full gång och ikväll är det dags för den första fredagsfinalen. Deltagarna ska då få visa vad de går för i förhoppningen att imponera på både tittarna och juryn, som precis som tidigare år består av Anders BaggeAlexander KronlundKishti Tomita och Nikki Amini.

Den här säsongen av Idol har blivit rejält annorlunda med anledning av den rådande coronapandemin. Auditions har skett digitalt och TV4 har gjort en hel del förändringar för att dra ner på onödiga resor samt fysisk närkontakt. Trots detta har pandemin lyckats hitta sin väg in i produktionen.

Tittarnas kritik mot TV4:s agerande

Det var under tisdagen som programledaren Pär Lernström, 40, meddelade att deltagaren Caspar Camitz, 25, har blivit sjuk. Han hade då testas för corona och ett par timmar senare visade provsvaren att Idol-profilen har drabbats av viruset.

Caspar kommer inte att medverka i kvällens direktsändning av Idol, men förhoppningen är att han kommer tillbaka till tävlingen redan nästa vecka. I veckan har skarp kritik riktats mot TV4:s beslut om Caspar samt hur de har förhållit sig till pandemin under inspelningen av det folkkära programmet.

”Idol är ett enda stort kramkalas. Handslag, står nära varandra…”, skriver en person i kommentarsfältet på Idols Instagram-konto.

Affe och Nadja drabbade av corona

Under fredagsmorgonen, bara timmar innan den första fredagsfinalen går av stapeln, kommer Aftonbladet med uppgifter om att flera Idol-deltagare har smittats av corona.

Nu väljer TV4 att bekräfta detta och i ett inläggIdols Instagram-konto meddelar de att även Affe Hagström, 21, och Nadja Holm, 22, har testats positivt.

 ”Samtliga tävlande mår bra efter omständigheterna”, skriver de i inlägget.

TV4 ber o att få återkomma med mer information hur kvällens sändning av Idol genomförs och hur tävlingen påverkas av den rådande situationen.

Nikki Aminis skarpa kritik mot TV4

Samtidigt som dessa uppgifter avslöjas väljer Idol-jurymedlemmen Nikki Amini att uttala sig om situationen i en intervju med NRJ morgon.

– Jag kan någonstans känna att det är någon som har tabbat sig. Jag tycker att det här är klantigt. Deltagarna borde ha satts i karantän och de borde ha isolerats, säger Nikki och fortsätter sedan:

– Jag är faktiskt förvånad att TV4 har tappat den här bollen. Det hade behövts hanterat på ett annat sätt.

Nikki Amini väljer att inte kommentera hur kvällens fredagsfinal kommer att bli.

LÄS OCKSÅ: Idol-aktuella Nikki Amini avslöjar sanningen om namnbytet

LÄS OCKSÅ: Så mycket tjänar deltagarna och juryn i Idol 2020

Hänt har utan framgång sökt TV4 för en kommentar.

FOTO: Mattias Hansson/TT, Stina Stjernkvist/TT

SENASTE NYTT!