Nikki Amini ryter ifrån efter kritiken mot Astrid Risberg

Nikki Amini och Astrid i Idol
Efter fredagens avsnitt av Idol har Astrid Risberg fått motta både kritik och påhopp i sociala medier.
Nu ryter jurymedlemmen Nikki Amini ifrån.
– Det är pinsamt, skriver hon i ett inlägg på Instagram.
Annons

Igår visades den sjätte fredagsfinalen i Idol 2019. Temat för kvällen var ”Team spirit”, vilket innebar att idolerna valde ut låtar till varandra. Christoffer Hamberg fick till uppgift av Astrid Risberg att sjunga Neon Trees låt Animal, något som inte riktigt imponerade på juryn, som består av Anders BaggeNikki AminiAlexander Kronlund samt Kishti Tomita.

Annons

Även TV4-tittarna var skeptiska och efter en spännande resultatshow stod det klart att Christoffer Hamberg tvingas lämna Idol 2019.

– Visst är det surt, man hade velat vara kvar i tävling. Men samtidigt så är man lite förberedd nu när det börjar krympa i antal, sa han till Hänt efteråt.

Annons

Astrid Risberg kritiseras efter låtvalet i Idol

I sociala medier var det tydligt att många tittare var kritiska mot Astrid Risbergs låtval till Christoffer. Flera tittare spekulerade om huruvida hon valde just den låten för att medvetet ge honom en svår utmaning.

”Trist att han fick en så ”märklig” låt ! Han kan så mycket bättre! Lite orättvist”, skrev en person i en kommentar.

Christoffer Hamberg valde dock att försvara sin Idol-kollega.

– Jag vill säga till dem ”var inte arga på Astrid”, jag såg listan med låtar hon fick och det var inte jättemånga bra låtar. Så jag tycker att det var rättvist, sa han till Hänt.

Annons

Nikki Aminis ord efter kritiken mot Astrid Risberg

Nu väljer även jurymedlemmen Nikki Amini att försvara Astrid. I ett inlägg på Instagram ber hon tittarna komma ihåg att Idol är ett underhållningsprogram som inte ska vara en källa för hat.

”Det är en musiktävling som handlar om unga människors stora dröm om att få stå på scen och sjunga för sin publik. Det ska vara en positiv upplevelse och erfarenhet som de ska få bära med sig resten av sitt liv”, skriver hon och fortsätter:

”Att det finns individer som är så pass destruktiva i sinne och själ att de bestämmer sig för att försöka påverka denna livshändelse med sin negativa energi är riktigt illa. Det är pinsamt. Och det är framför allt inte acceptabelt”.

Nikki Amini berättar vidare att Astrid har fått motta grova påhopp i sociala medier. Hon hoppas nu att tittarna i framtiden ska respektera resultatet och inte kritisera deltagarna.

Annons

”Att Christoffer åkte ut ur tävlingen är trist, jag kommer att sakna honom framöver. Att en person åker ut varje vecka är en del i just musiktävlingen Idol och det är antalet tittarröster per deltagare som avgöra vem det blir”, skriver Nikki Amini.

FOTO: Mattias Hansson/TT

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…