Nikki Amini bryter tystnaden om tuffa sjukdomen

Nikki Amini talar ut som sina ätstörningar.
Idol-jurymedlemmen Nikki Amini talar för första gången ut om den tuffa tid som hon gick igenom när hon var yngre.
I en intervju med Expressen berättar hon om sin kamp mot ätstörningen som hon led av i flera år.
– Mot slutet åt jag kanske ett äpple om dagen, berättar hon.
Annons

Nikki Amini, syns just nu i rutan varje fredag då Idol sänds på TV4. Bakom kulisserna under fredagsfinalerna finns även maken Niklas Twetman och tre månader gamla dottern Nilo på plats. I Nyhetsmorgons bebispanel berättade Nikki nyligen om hur det har gått att ha med sig dottern på jobbet.

Annons

– Det har gått bra. Niklas, min man, är pappaledig på fredagar, så då hänger Nilo och Niklas ut till Idol-studion. Och ja, men vi umgås där och myser fram till sändning. De åker iväg ibland också så hon får rastas lite. Det kan bli ganska tråkigt att bara vara i Idol-studion. Men det går bra, sa Nikki Amini i programmet.

Under graviditeten kunde de som var nyfikna följa Nikki Aminis gravidveckor i podcasten Bulle i ugnen, som Idol-jurymedlemmen har tillsammans med vännen Sara Biderman. I podden har Nikki öppet delat med sig om sina tankar och funderingar kring graviditeten, förlossningen och föräldraskapet. Bland annat berättade hon om rädslan hon kände inför förlossningen.

Annons

Nikkis första ord om tuffa tiden

Nu väljer Nikki Amini att återigen lyfta på locket om saker som har hänt i hennes liv. För första gången berättar hon om den tuffa tid hon gick igenom under slutet av högstadiet och början av gymnasiet då hon drabbades av och utvecklade en ätstörning.

I en intervju med Expressen förklarar Nikki att sjukdomen tog sin fart inför balen i nionde klass, då hon bestämde sig för att banta. Hon berättar att hon hade köpt en klänning till balen och att det blivit något av en trend bland tjejerna på skolan och i klassen att banta. Nikki hoppade på trenden, men det hon inte visste var att det hela skulle leda till en allvarlig ätstörning.

Nikki Amini berättar att ätstörningen till slut blev så pass allvarlig att hon gjorde allt för att undvika tillfällen som hade mat att göra. Hon började även ljuga och undanhålla sanningen om vad hon hade ätit under dagen.

– Mot slutet åt jag kanske ett äpple om dagen och vägde väldigt, väldigt lite. Jag var väldigt undernärd, säger hon.

Annons

Nikki om familjens hjälplöshet

Nikki Amini fick mycket stöd från sin familj, som hjälpte henne att komma i kontakt med någon att prata med. Men under ytan fanns en hjälplöshet, som Nikki kände av.

– Det var såklart inte roligt alls. Mina föräldrar var väldigt ledsna och min storasyster också, säger hon och fortsätter:

– De hjälpte ju mig med att komma till insikt att jag kanske behöver hjälp, det är inte så farligt att gå och prata med någon. Jag gick ju till BUP och hade samtal där och diverse olika läkarbesök och så. Så de fanns ju där som ett stöd, men jag vet också att de kände sig väldigt hjälplösa.

FOTO: TT/Mattias Hansson


Annons

Behöver du eller någon du känner hjälp och stöd? 

Om du lider av en ätstörning finns det flera platser dit du kan vända dig för råd, stöd och hjälp. 

Om du är under 18 år kan du kontakta en ungdomsmottagning eller din vårdcentral. Är du över 18 år kan du vända dig till vårdcentral eller psykiatrisk mottagning.

Annons

Nationella hjälplinjen, telefonnummer 0771-22 00 60

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Annons
Laddar nästa artikel…