Niclas Wahlgrens besked om NRJ efter nya livsbeslutet

Niklas wahlgrens besked om NRJ efter livsbeslutet
Niclas Wahlgren har bestämt sig för att bli personlig tränare. Nu avslöjar han hur beslutet påverkar hans jobb på radiokanalen NRJ.
Annons

Nyligen avslöjade Niclas Wahlgren, 54, i ett inlägg på Instagram att han ska satsa på att bli personlig tränare. De senaste åren har han tillbringat mycket tid på gymmet och hans bildflöde på sociala medier visar ofta bilder på hunken i hårdträning. Nu tar han alltså nästa steg.

Annons

– Det är ett beslut som har växt fram just eftersom att träning är en så stor del av mitt liv, jag pysslar ju med det varje dag. Sedan lär man känna människor som är likasinnade och några av mina kompisar som jag tränar med är ju personliga tränare och då kände jag bara att ”shit vad mycket ni kan om kroppen”, berättar Niclas Wahlgren för Hänt.

Därför vill han bli personlig tränare

Han kände att även han ville lära sig mer om hur kroppen fungerar och hur allt hänger ihop, därför hoppade han på en utbildning som bekanta inom träningsvärlden rekommenderade. Den 5 oktober tar han examen och eftersom att den är internationell kan han efter det jobba överallt i hela världen om han så skulle vilja.

Annons

– Jag kan åka till Australien med min licens och gå in på de största gymkedjorna om jag vill. Den är kraftig, jag har redan börjat, säger han.

Niclas Wahlgren i bar överkropp
Niclas Wahlgrens vältränade kropp hyllas ofta på sociala medier.

Det innebär att de fem veckor av semester han har i sommar till stor del kommer att läggas på att studera riktigt hårt. Niclas Wahlgren ska bland annat lära sig samtliga musklers namn i kroppen på latin, hur de hänger ihop och vart samtliga fästen sitter. Helt enkelt allt om kroppens funktioner.

– Framför allt kommer jag ju bli väldigt bra på om någon är skadad så att jag kan hjälpa dem att bli friska. Det är det min utbildning handlar mycket om, rehabträning. 

Annons

Niclas Wahlgrens beslut om NRJ

Förutom det gedigna arbetet på gymmet så jobbar han även hårt som programledare på radiostationen NRJ. I höstas bytte han från konkurrenten Rix FM till sin nuvarande station. Efter åtta år på samma ställe kände han att det var dags att gå vidare till något nytt.

Han kommer dock inte på något sätt sluta eller dra ner på sitt jobb på NRJ.

– Jag har ju redan ett jobb så jag kommer inte sadla om till personlig tränare på heltid, utan det här är för mig själv för att jag är så intresserad och tycker att det är kul, säger Niclas Wahlgren.

Träningsresorna med Niclas Wahlgren

Därför kommer han i fortsättning köra på som programledare på radio precis som vanligt. Tanken är att han ska kunna åka iväg på träningsresor lite då och då när han får möjlighet. Han har även tidigare styrt ihop träningsresor, men då mer som inspiratör. Efter examen den 5 oktober kommer han kunna följa med som personlig tränare istället.

Annons

Nästa resa går av stapel den 24 oktober och Niclas Wahlgren och hans kompanjon Simon Carlfjord styr då färden, som de har döpt till just ”Wahlgrens färd”, mot Mallorca.

– Det är en fantastisk möjlighet att få åka ner och träna med mig och Simon, han är personlig tränare sedan många år tillbaka och gymnast i botten. Vi har satt ihop en resa till Mallorca där du får oss 24 timmar om dygnet, tre träningspass om dagen med strandaktiviteter, vandra i berg, under höstens vidrigaste period här hemma. Man förlänger sommaren lite, säger Niclas Wahlgren.

Niclas Wahlgren och Simon Carlfjord
Niclas Wahlgren och Simon Carlfjord ser fram emot den 24:e oktober!

FOTO: Privat, TT

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…