Niclas Wahlgren avslöjar vinnaren i Kompani Svan – ber om ursäkt

Pernilla Wahlgren och Niclas Wahlgren

Vinnaren av Kompani Svan är nu korad efter stenhårda veckor i Kiruna.
Men vinnaren avslöjade segern innan det hade sänts.
Nu ber Niclas Wahlgren om ursäkt.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Allt du vill veta om Niclas Wahlgrens liv och succékarriär
1:47

Efter reklamen: Allt du vill veta om Niclas Wahlgrens liv och succékarriär

(1:47)

Slå på ljud

Under hösten har ett nytt tävlingsprogram haft premiär på Kanal5 och Discovery+.

Med Gunde Svan, 60, och Mikael Tornving, 61, i spetsen av Kompani Svan har 12 kända svenskar flyttat in på en militäranläggning utanför Kiruna där de genomgått ett stenhårt fysiskt och mentalt boot camp.

Under 12 avsnitt har tittaren fått följa deltagarnas utveckling och resa genom tuffa utmaningar – och i slutet stod det endast en vinnare kvar. Men de som följt de linjära sändningarna av programmet fick reda på vinnaren i förskott. Hur då kan man undra?

Det var nämligen vinnaren själv som gick ut med vinsten innan programmet ens hade sänts.

ANNONS: Passa på – ett riktigt schysst elavtal! 0 kronor i månadsavgift i 9 månader och en öresrabatt på det rörliga elpriset som motsvarar 7,5 öre/kWh inklusive moms. Ingen bindningstid, ingen uppsägningstid. Läs mer hos Skellefteå Kraft (Extern Länk)

Nicklas Wahlgren ber följarna om ursäkt – efter avslöjandet

Det var ingen mindre än Niclas Wahlgren, 57, som kammade hem vinsten i Kompani Svan och han gick själv ut med nyheten på sin Instagram.

Kul att vinna den allra första säsongen av Kompani Svan! Tack alla fina följare för era kommentarer och DM’s som jag fått under tiden som programmet gått!” skriver han på Instagram efter segern.

Men detta inlägg lades upp innan finalavsnittet hade sänts på tv. Senare bad han om ursäkt för att han avslöjade den stora nyheten i förväg.

”Sorry för spoilern igår. Jag ber verkligen om ursäkt!! Förklaring: Jag tittar alltid på programmet på Discovery+ och tänkte inte ens på att det även gick på kanal 5 och där på någon speciell tid? Jag såg finalen redan på dagen men väntade på att lägga ut mitt inlägg tills på kvällen, och när det började ramla in grattis DM’s i inkorgen så antog jag att dom som tittade på programmet hade sett det eftersom klockan var 20.30. Så va det tydligen inte och det ber jag dig som blev drabbad om ursäkt

När Hänt får tag i Niclas berättar han att det inte var så många som hade reagerat på avslöjandet men att man alltid ska be om ursäkt när man gjort något fel.

Nej det va inte så farligt men man ska alltid be om ursäkt om man gjort något fel. Programmet är gjort av Discoveryplusse och jag som streamar allt på tv tänkte inte på kanal 5 som sände på exakt tid” skriver Niclas till Hänt.

Följarnas reaktioner på avslöjandet om vinnaren

I kommentarsfältet är det många som gratulerar vinnaren – men det är också flera som är besvikna över att de blev informerade om vinnaren innan de hade hunnit se finalen i rutan.

Det blev verkligen en spoiler... så tråkigt att inte få uppleva vändningen och spänningen utan att veta. Jag och min man har följt serien tillsammans och det är sent på måndagkvällar som vi kunnat se programmet ihop. Så råkade jag gå in på Instagram strax innan vi skulle titta och jag fick se dig som vinnare, grattis iallafall” skriver en tittare.

Ja det var jättetråkigt” skriver en annan.

Ja det var faktiskt irriterande för jag tycket programmet började bli riktigt spännande förra gången - och så råkade jag titta på Instagram i en reklampaus. / hälsningar en person som fortfarande tittar på teve efter programtablån” skriver en tredje.

Stort grattis Niclas till vinsten!

FOTO: Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN