LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Love island-Nicci Hernestigs tuffa sjukdomsbesked: ”Jätteledsen”

27 mar, 2023 
Jonna Lawaetz
Nicci Hernestig är en välkänd influencer och tv-profil.
Senast såg vi henne söka efter kärleken i Love island, som hon också fann i Andreas Deak.
I en öppenhjärtlig video delar Nicci nu med sig av ett tungt sjukdomsbesked.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Tone Sekelius avslöjar detaljerna inför säsong 2: “Den är ganska wild”Brand logo
Tone Sekelius avslöjar detaljerna inför säsong 2: “Den är ganska wild”

Nicci Hernesting, 23, är en stor välkänd profil på sociala medier med sina 120 tusen följare på Instagram. I vintras såg vi henne i reality-programmet Paradise och under våren fick vi följa hennes resa mot att hitta kärleken i Love island.

I programmet fann hon kärleken i deltagaren Andreas Deak, 26. Tillsammans tog de sig till final, tyvärr tog de inte hem vinsten i programmet men de vann ett större pris än så – kärleken till varandra. Nicci och Andreas blev ett par och är idag lyckligare än någonsin.

”Jag gick in utan förväntningar och skulle ta allt som det kommer men aldrig trodde jag att det skulle bli såhär bra.Nicci, jag är så lycklig över att det var just du som kom in och tog mig med storm. Jag älskar dig med alla dina fina egenskaper och dina värderingar. Du är helt fantastisk. Det är också en jävla bonus att du är så vacker. Ser fram emot livet med dig.”, skrev Andreas på Instagram efter att paret kommit hem till Sverige igen.

Annons

Nicci Hernestig öppnar upp om sjukdomsbeskedet

Nyligen delade Nicci med sig av ett omskakande besked på sin Instagram. Hon berättar att för sex månader sedan fick hon reda på att hon har ett syndrom, PCOS, som kan innebära att hon i framtiden kan få det svårare att bli gravid.

– För ungefär sex månader sedan fick jag beskedet att jag har ett syndrom som heter PCOS. Det innebär att man har svårt att få barn. När jag fick det här beskedet blev jag såklart jätteledsen men jag har nog inte tänkt på det så mycket för att jag inte har haft en partner och aldrig tänkt på barn på det sättet, inleder Nicci videon.

När Nicci för en tid sedan hade en frågestund fick hon många frågor om just barn och om det var något hon och Andreas ville ha.

– Nu när jag känner att jag träffat den rätta vill jag givetvis ha barn. När jag ser honom är det svårt att undvika känslorna att jag vill ha en miniatyr av honom. Det gjorde såklart väldigt ont i mig och jag blev väldigt ledsen av tanken att vi kanske inte kommer lyckas få barn i framtiden. Det är väldigt svårt och jobbigt att prata om, säger Nicci.

Annons

PCOS innebär att äggstockarna tillverkar för mycket av könshormonet testosteron. Att ha mycket testosteron i kroppen gör att äggen inte utvecklas tillräckligt mycket för att det ska bli ägglossning. Varför man kan få svårt att bli gravid beror helt enkelt på att man sällan, eller aldrig, har ägglossning.

Nicci förstod att det var något som inte stod rätt till när hennes mens uteblev och hon uppsökte därefter vård hos en gynekolog, som kunde förklara vad det berodde på.

Nicci Hernestig om stödet efter sjukdomsavslöjandet

Kommentarsfältet är fyllt av stöttande kommentarer till Nicci och det är flera följare som kan berätta att de själva har syndromet och delar med sig av sina erfarenheter. Andra vill bara visa sitt stöd till Nicci under denna tuffa tid.

Annons

"Ödet kommer garanterat att vara på er sida och oavsett vad som händer så är det menat så. Jag önskar er all lycka till", skriver en.

"Håller alla tummar och tår! Jag har PCOS, Endometrios och Hypoteryos och vi väntar nu vårt andra barn på naturlig väg! Det går! Håll hoppet uppe!", berättar en annan.

"Jag har PCOS och lyckats bli gravid 3 gånger, blivit gravid på ett naturligt sätt. Tappa inte hoppet!", skriver en tredje.

När Hänt når Nicci kan hon berätta om det enorma stödet hon fått och att det hjälpt att få höra andras historier.

"Det känns så bra nu med allt stöd och det verkar vara så mycket vanligare än jag visste och jag blir lättad att det finns lösningar. Jag blev så ledsen och rädd när jag fick reda på det och sen släppte jag det till jag träffade Andreas då började det snurra i huvudet för jag har aldrig känt såhär för en kille. Han är min själsfrände och då har jag inte kunnat släppa det när jag kände så men allt känns bättre nu efter alla svar och meddelanden", skriver Nicci i ett privat meddelande till Hänt.

FOTO: TV4

Annons