LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Newkids nya insikt – sanningen bakom långa pausen

17 dec, 2020 
Newkid medverkar i Så mycket bättre 2020
Alexander Ferrer släppte sitt första album 2011, sen blev det tyst. Han gjorde comeback år 2017. Nu avslöjar Newkid sanningen om den sex år långa pausen.
Annons
Här är artisterna i Så mycket bättre 2020Brand logo
Här är artisterna i Så mycket bättre 2020

En av artisterna som gjort succé i Så mycket bättre 2020 är Alexander Ferrer, även kallad Newkid. Har toppar listorna med sina tolkningar och avslöjar nu sanningen om varför han varit borta så lång tid från musiken.

Newkids egna ord om långa pausen från musiken

Nämligen var det som så att Newkid släppte sitt första album redan 2011, men efter det tystande det kring artisten. En comeback blev av 2017. Vad var det som tog sex år?

– När du gjorde det här uppehållet, eller du gjorde ett album? Sen hur länge pausade du till nästa?, frågar Ana Diaz i tv-programmet Så mycket bättre.

– Sex år, svarar Newkid och fortsätter förklara:

– Alltså jag släppte min första platta 2011 och det gick väldigt bra för framförallt en låt som heter Jag gråter bara i regnet.

Men det var inte bara guld och gröna skogar som kom med framgången.

– Saker gick väldigt snabbt och jag hamnade i en tvist, eller där jag inte trivdes med situationen där jag var med mitt bolag som jag jobbade med och gav ut min platta på den tiden. Jag ville dra mig ur. Det tog mig sex år innan jag löste min deal, berättar Newkid i programmet och fortsätter:

Annons

– När man säger sex år så är det väldigt lång tid. Det bryter ju ned en liksom. Det blev en sak som blev så jobbigt att ta i efter ett tag. Med advokater och allt möjligt.

Newkid på Allsång på Skansen
Newkid uppträder på Allsång på Skansen 2020.

Nya insikten efter att ha gått in i väggen

Newkid berättar att efter ha lagt ned så mycket energi på tvisten, så fanns ingen energi kvar till annat.

– Så mycket energi, då jag tillslut typ gick in i väggen. Jag kände att jag inte hade, jag hade liksom ingen anledning till att gå upp på morgonen. Jag kände inte igen mig själv. Jag hade typ ingen glädje i livet, berättar Newkid i programmet och konstaterar:

– Jag behövde bara omvärdera allt. Vad gör jag för någonting? Vad älskar jag att göra? Vad gör mig glad? Och då kom jag fram till att det är ju musik jag gillar att göra!

Så mycket bättre finns att streama på C More och TV4 Play.

FOTO: Carolina Byrmo/TT, TV4

Annons