farmen 2023

Farmen-deltagarnas okända samtal om beteendet – som tittarna inte får se

Farmen 2023

Farmen 2023 börjar lida mot sitt slut och säsongen har varit både händelserik, spännande och bjudit på många överraskningar.
Till Hänt kan Nebil berätta om det hemliga samtalet med Christoffer, som tittarna inte fick ta del av.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Mariette Hanssons ärliga ord om stämningen på Mello
0:24

Efter reklamen: Mariette Hanssons ärliga ord om stämningen på Mello

(0:24)

Slå på ljud

Som programledaren Anna Brolin sade i måndagens avsnitt av Farmen 2023:

– Det börjar låta lite tjatigt, men nu är det faktiskt så här, det drar ihop sig hörrni!

Och visst gör det. Finalen närmar sig med stormsteg och det återstår inte många dagar för deltagarna som är kvar på gården.

Säsongen har varit både händelserik och tuff. Det har uppstått romanser, vänskapsrelationer, pakter och intriger och det är flera deltagare som under säsongens gång valt att lämna tävlingen av olika anledningar.

Farmen-deltagarnas privata samtal under inspelningen

Det är långa inspelningsdagar och produktionen är på plats från tidig morgon till sen kväll för att föreviga det som händer på gården. Avsnitten rymmer givetvis inte allt och det är mycket som i slutändan klipps bort, som tittarna inte får se.

I en intervju med deltagaren Nebil Davidsson, 39, kan han berätta om ett samtal han hade med Christoffer Hammarlöf, 26, när Christoffer först kom in på Torpet, som klipptes bort helt.

– Allting började med att jag träffade honom på Torpet. Han var ju en väldigt färgstark person som ville göra en massa grejer när han väl kom till Farmen. Då hade han och jag ett samtal och jag förklarade för honom att den här personen som du är med mig här nu, du kan inte komma in till Farmen och vara den personen för att det kommer inte tas emot bra, säger Nebil och fortsätter:

– Alltså folk kommer reagera på ett negativt sett för att du är för färgstark så att säga, så försök hålla tillbaka lite.

Vilket inte var något som Christoffer valde att ta till sig av, han var fast besluten om att vara sig själv under sin Farmen-resa.

– Men då sa han att "jag är Christoffer och jag kommer vara den jag är, take it or leave it". Men det märkte man ju i början när han kom in att det blev lite tufft för honom, att han inte fick den platsen han ville och det var lite det som vi var inne på när han åkte ut att, den personen som skrev brevet, hade han bara visat den personen tidigare än vad han gjorde sista veckan. Så hade han nog tagits emot på ett helt annat sätt, säger Nebil och fortsätter förtydliga vilken fin person Christoffer är:

– Han är en jävligt trevlig kille.

Christoffers ord rör Nebil till tårar: "Träffade rätt"

Christoffer fick lämna Farmen efter det kaosartade Tinget som slutade med att hela tre personer fick lämna gården, istället för en som det vanligtvis är. Christoffer blev den sista av de tre att lämna och fick därför det prestigefyllda uppdraget att utse nästa veckas storbonde, och han valde Nebil.

"Nebba, tack för tiden vi har haft ihop och alla grymma projekt vi har åstadkommit. Dina barn kommer vara stolta över dig. Jag vill att du ska få en ny och ärlig chans att lyckas med uppdragen, därför är du nästa veckas storbonde. Gör det du är bäst på, ta väl hand om djuren – det vet jag att du gör. Må bästa man eller kvinna vinna", skrev Christoffer i sitt avslutande brev.

Brevet rör upp många känslor och Nebil brister ut i tårar.

– Det var väldigt fint, säger han och fortsätter:

– Det blir kul att få en chans till med det här gänget, det är grymma arbetare. Det är bara positivt. Positiva tårar.

Till Hänt kan Nebil berätta mer om känslorna kring brevet som Christoffer lämnade efter sig.

– Han lyfte ju just den här biten om att jag är mån om djuren och den här biten med min familj. Han visste ju om löftet jag hade givit mina barn, det hade jag pratat med honom om, så när han skrev att jag kommer göra mina barn stolta, så tog det väldigt hårt. På ett positivt sätt, men det träffade rätt, berättar Nebil.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN