LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Nära vännen om Rikard Wolffs bortgång: ”Var en i familjen”

17 nov, 2017 
AvHanna Svärd
Under fredagen avled skådespelaren Rikard Wolff. Nu talar nära vännen och före detta kollegan Colin Nutley ut om beskedet.
Annons

Den folkkära skådespelaren Rikard Wolff somnade under fredagen in på sjukhuset efter en tids sjukdom. Det meddelades via hans Instagramkonto vid 15-tiden.

”Idag har vår älskade Rikard lugnt och stilla lämnat oss efter en lång kamp. All kärlek till er alla”, löd texten som lagts upp på Wolffs konto.

Wolff led av den ärftliga och kroniska lungsjukdomen lungemfysem, och blev i augusti inlagd på sjukhus på grund av detta.

För bara sex dagar, under lördagen, sedan publicerade han en bild på sig själv från sjukhussängen där han med egna ord beskrev sin kamp med optimistiska ord.

”Sen slutet av augusti har jag legat på sjukhus. Närmast ses vi i julkalendern. Längtar efter er. Kram och ha en fin helg”, skrev Wolff.

Efter att beskedet nådde ut har flera av Wolffs skådespelarkollegor visat sin sorg och kärlek via sociala medier. Däribland Felice Jankell som även hon är aktuell i årets julkalender ”Jakten på tidskristallen”.

Annons

”Usch vad denna planet idag har förlorat en av de vackraste av konstnärer och människor”, skrev hon intill en bild på henne och Wolff tillsammans, på Instagram.

Och nu talar nära vännen och regissören Colin Nutley också ut om Rikard Wolffs död. För Expressen berättar han att han fanns på plats vid sjukhuset när skådespelaren dog.

– Han dog fridfullt. Hur pratar man ens om det? Han dog inte smärtsamt, säger Colin Nutley och fortsätter:

– Sista gången jag pratade med Rikard var han varm, rolig. Han var Rikard, fortsätter Colin Nutley.

Colin Nutley och Rikard Wolff lärde känna varandra då de spelade in filmen ”Änglagård”, där Colin Nutley regisserade och hans hustru Helena Bergström och Rikard Wolff spelade mot varandra. För Expressen berättar Nutley som varit vän med Wolff i över 25 år, att de fortsatte umgås efter filmen, och att Helena Bergström var en av Wolffs bästa vänner.

Annons

Colin Nutley beskriver vänskapen med Rikard Wolff som speciell och menar att det är som att en familjemedlem gått bort.

– Rikard var hemma hos oss regelbundet för att äta middag. Det var en väldigt viktig vänskap. Det är där jag känner förlusten. Inte “så synd att en så bra skådespelare dog”. Han var en i familjen, säger han till Expressen.

Rikard Wolff var också gudfar till Colin Nutley och Helena Bergströms dotter Molly Nutley.

Han blev 59 år.

Foto: IBL

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

 

Annons