Nanne Grönvalls nya radiojobb – oväntade glädjebeskedet

Nanne Grönvalls hälsobesked efter utbrändheten.
Nanne Grönvall är sedan länge känd som Sveriges schlagerdrottning, men i sommar kommer hon visa folket en helt ny sida av sig själv.
Nu berättar hon om det oväntade glädjebeskedet.
Annons

Nanne Grönvall, 58, är drottningen av schlager och har många meriter på sin lista. Hon har bland annat vunnit Melodifestivalen, släppt åtta album, haft huvudrollen i flera musikaler och är en av Sveriges mest folkkära artister – men trots det känner hon sig inte klar där.

Annons

Nu är hon redo att visa upp en helt annan sida av sig själv.

Tuffa år bakom sig

Trots många framgångar i bagaget har hon även flera tuffa år bakom sig. Det var en junidag 2006 som Nanne åkte till vårdcentralen med sonen för att kolla upp hans influensaliknande symptom, och samtidigt passade på att be läkaren att ta en titt på vad hon misstänkte var en broskknöl i högra bröstet. Men det hon trodde var en ofarlig broskknöl visade sig sedan vara bröstcancer.

Annons

År 2014 var hon med i Tv4:s program Nyhetsmorgon och pratade om den svåra tiden efter sjukdomen.

– Jag tar en dag i sänder. Det är ju ett tag kvar tills jag blir friskförklarad, så det finns ju inte så mycket mer man kan göra. Jag bara hoppas på det bästa, berättar hon.

Hon fortsätter.

– Det är en jävla skitsjukdom som man är så maktlös med, så man får kämpa mycket för att hålla demonerna borta. Men nu vågar jag åtminstone planera lite mer framåt i tiden, men det tog ett tag innan jag vågade göra det för man visste hur snabbt det gick när mattan rycktes undan under fötterna på en.

Men efter regn kommer solsken och nu är det dags för Nanne att göra revansch.

Annons

Det oväntade beskedet

Trots att Nanne är gammal i branschen slutar hon inte överraska. Från och med 27e juni och fyra helger framåt kommer vi få höra stjärnan presentera sina favoritlåtar i radioprogrammet Rockklassiker. Såhär säger hon om den nya rollen som programledare för programmet:

– Jag älskar musik, rock och att sända radio. Så att nu få göra ett fyra timmar långt radioprogram på härliga radiostationen Rockklassiker den här sommaren, är för mig en ultimat kombination. Här ska rockas loss!

Rockklassikers programchef Sven Hallberg berättar även han om beslutet att ha Nanne som programledare:

Vi är verkligen glada att Nanne vill vara programledare på Rockklassiker. Vi tror och hoppas nya lyssnare testar oss och hör att Rockklassiker är en radiostation som passar många, säger han.

Men det är inte första gången Nanne hörs i radio. Sångaren har nämligen varit programledare för flera radioprogram innan, bland annat Nanne i P4, Karlavagnen och Jukeboxen i P4.

Annons

FOTO: TT 

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Annons
Laddar nästa artikel…