LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Nanne Grönvalls hemliga kamp med barnen – ville hoppa av Sound of Music

08 maj, 2021 
AvLovisa Ström
Nanne Grönvall
I många år turnerade Nanne Grönvall med musikgruppen Sound of Music, men tillslut fick hon nog. Nu berättar hon om den hemliga kampen som gjorde att hon tillslut ville hoppa av.
– Det var fruktansvärt, säger hon i podcasten Hitfabriken.
Annons
Allt om Nanne GrönvallBrand logo
Allt om Nanne Grönvall

Schlagerdrottningen Nanne Grönvall är en av Sveriges största artister och har genom åren tävlat i Melodifestivalen både som artist och låtskrivare. Men trots att många idag tänker Nanne som en solklar soloartist började hon faktiskt sin karriär i grupp.

I flera år var Nanne nämligen en del av musikgruppen Sound of Music som också bestod av Peter Grönvall och Angelique Widengren. Gruppen slog igenom i Melodifestivalen 1986 med låten Eldorado och följde sedan upp med succén Alexandra redan året därpå. Gruppen slog igenom med dunder och brak och reste tillsammans jorden runt för att promota sina låtar.

Men trots att det utåt sätt såg ut som en enda stor framgångssaga dolde det sig en hel del kamp bakom kulisserna. I podcasten Hitfabriken berättar Nanne nu om den tuffa tiden, och hur hon tillslut nådde en punkt där hon faktiskt ville hoppa av gruppen.

Annons

Nanne i tårar efter orden om barnen

Med tiden blev Nanne och Peter kära i varandra och år 1994 tog de det stora steget att bli man och hustru. Tillsammans fick de barnen Charlie och Felix, men trots att lyckan över att vara en familj var total gick det minst sagt ut över turnélivet.

– Vi ville inte fortsätta turnera utomlands. Med tanke på att man hade barnen också, man ville ju bara vara hemma och jobba liksom, erkänner Nanne.

1997 släpptes Sound of Musics sista album, men Nanne erkänner att hon ville sluta betydligt tidigare än så.

– Då hade jag sagt till Peter redan två år innan att "det här går inte". Jag kunde till exempel inte ens ha med bilder på barnen på hotellrummet för då grät jag, säger hon innan hon med tårar i halsen fortsätter:

– När man ringde hem och hörde deras röster.. Det var fruktansvärt.

Därför ville Nanne hoppa av Sound of Music

När de började turnera trodde de inte att de skulle hålla på så länge som de faktiskt gjorde, och tillslut fick Nanne nog.

Annons

– Jag längtade ju hem och jag sa att "det här går inte". Eftersom vi båda reste också. Jag sa att vi inte kunde resa båda två. Så jag sa att "ni måste hitta en ersättare, för jag måste hoppa av så jag kan vara hemma. För någon av oss måste vara hemma", berättar hon.

Men i samma veva började Peter skriva filmmusik och det blev därför naturligt att han stannade hemma barnen istället, medan Nanne reste.

– Det är ju så kluvet för det var ju det där vi hade kämpat för och vi älskade att resa och hålla på med musiken, men samtidigt fanns det något som var ännu större i livet ör oss, säger hon.

Annons