LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Nanne Grönvall lämnad på grund av sitt utseende: ”Gjorde slut med mig”

28 mar, 2024 
Maria Broberg
När Nanne Grönvall uppträdde med låten Avundsjuk i Melodifestivalen var det många som förvånades över hennes look.
I en intervju med Ameila Adamo berättar nu Nanne om beslutet hon och maken Peter tog när hennes skivbolag bröt upp med henne.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Nanne Grönvalls nya besked om Melodifestivalen: ”Det vet man aldrig”Brand logo
Nanne Grönvalls nya besked om Melodifestivalen: ”Det vet man aldrig”

Artisten Nanne Grönvall, 62, har varit med i Melodifestivalen hela tio gånger som artist och/eller låtskrivare. 1996 vann hon musiktävlingen med låten Den vilda som hon framförde tillsammans med musikgruppen One More Time.

En av gruppmedlemmarna i One More Time är ingen mindre än Nannes make, Peter Grönvall. Tillsammans har de idag tre sönder, fyra barnbarn, två katter och en hund.

I en ny intervju med Amelia Adamo för tidningen Amelia berättar Nanne om beslutet hon och Peter tog när hennes skivbolag bröt upp med henne under 1998.

Nanne Grönvall om beslutet med Peter: ’’Gjorde slut’’

När Nanne återigen syntes i Melodifestivalen 1998 framförde hon bidraget Avundsjuk. I framförandet hade Nanne ’’förfulat’’ sig, hon gick upp på scenen iförd ett par stora utstickande öron med mörk sminkning och en lång hästsvans på huvudet.

Detta utseende var inte något som man var van vid att se 1998, särskilt inte hos schlagerstjärnorna. Till Amelia Adamo berättar Nanne:

Annons

– Jag gick emot regeln att kvinnor förväntas se snygga ut i Melodifestivalen, så mitt skivbolag gjorde slut med mig. Men jag backade inte och jag och Peter bestämde då att vi kan väl producera själva i stället. Och på den vägen är det.

Nanne Grönvall när hon uppträdde med låten Avundsjuk 1998.FOTO: Jan Collsiöö/TT

Idag har Nanne och Peter producerat och skrivit ett flertalet låtar tillsammans och verkar ha klarat sig fint utan skivbolaget som ’’gjorde slut’’ med Nanne.

Nanne Grönvall och Peters stora familjelycka – fick sitt fjärde barnbarn

Peter Grönvall har alltid stått vid Nannes sida. Han var med redan från början av One More Time och i musikgruppen spelar han synt och han jobbar även som låtskrivare och musikproducent.

Nanne och Peter gifte sig 1994 och har sedan dess fått sönerna Robin Grönvall, 38, Charlie Grönvall, 34, och Felix Grönvall, 32. Peter är även son till Abba-legenden Benny Andersson.

Annons

Nanne är dessutom farmor till flera barnbarn. Och för nästan ett år sedan föddes familjens senaste tillskott. I ett meddelande till Hänt skrev Nanne då:

”Kan bekräfta att vi ska bli farmor och farfar till ytterligare ett barnbarn med beräknad nedkomst om två veckor (31 maj). Charlie och Veronica väntar barn. Det ska bli så kul med ytterligare ett barnbarn i vår familj.”

”Välkommen till världen vackra, fina Céleste Grönvall. Grattis kära Charlie och Veronica till den nya familjemedlemmen, efter nio månaders väntan, och även till Célestes syskon Tobias och Hayfaa. Att få vara farmor och farfar är bland det vackraste som finns i världen, och nu har alltså vårt 4:e barnbarn kommit.”, skrev Nanne på Instagram.

FOTO: TT

Annons