LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Nanne Grönvall om tuffa tiden med hälsan – nu berättar hon

06 jul, 2023 
Frida Eklöf
Nanne Grönvall
Nanne Grönvall talar nu ut om hur hon märkte av sin utbrändhet och om tuffa tiden.
Annons
Nanne Grönvall om den hektiska tiden: ”Hinna med nära och kära”Brand logo
Nanne Grönvall om den hektiska tiden: ”Hinna med nära och kära”

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Sångfågeln och Melodifestivalen-veteranen Nanne Grönvall, har länge varit ett välbekant ansikte för det svenska folket.

Och så sent som 2020 var hon aktuell i Melodifestivalen igen efter att ha varit borta från Mello-scenen i 13 år.

Det har hänt mycket för Nanne under de senaste sju åren och de har minst sagt varit intensiva, åtminstone på det privata planet.

Nanne Grönvalls ärliga ord om tiden före och efter utmattningen

Det var för sju år sedan som Nanne drabbades av utbrändhet. En dag vek sig benen för henne och hon förstod att det var hög tid att börja ta sin hälsa på allvar och lyssna på kroppens signaler.

– Ingenting fungerade i kroppen, jag har aldrig varit så sjuk som jag blev då. Jag var helt borta från jobb i ett år och det kommer att ta många år att läka. Jag kommer aldrig bli hundra, kroppen och framför allt hjärnan får sig en smäll efter en så här allvarlig utmattningskollaps, sa Nanne för tre år sedan i en intervju med Expressen.

Annons

I slutet av maj tidigare i år gästade Nanne podcasten Fördomspodden där hon bland annat kommer in på utmattningen och hur hon redan 2007 märkte av att minnet svek henne.

– Jag var ute och turnerade med Jag måste kyssa dig turnén 2007 och jag åkte ju på en utmattningskollaps för sju år sen. Den pågick ju ganska långt innan så att säga, och det sätter sig på minnet. Och då på konserterna så påade jag alltid bandet naturligtvis, och då kunde det ibland bli att namnet försvann på någon, det är ju fruktansvärt, säger Nanne i podden.

Nanne Grönvalls tidigare hälsoproblem – tvingades opereras

Utmattningen är inte det enda hälsoproblem som Nanne har haft under de senaste åren. Det var i mars 2020 som hon delade med sig av ett Instagram-inlägg direkt från sjukhussängen.

Annons

I Instagram-inlägget berättade Nanne då att hon behövt genomgå en halsoperation på grund av att hon hade överproduktion i ena bisköldkörteln, något som kunde komma att påverka hennes stämband.

– Jag märkte att jag var ovanligt trött men också att jag blev väldigt andfådd. Det kunde räcka med två, tre trappsteg så fick jag tufft att andas. Det var nog där som det var framför allt. För jag är ändå i god kondition, men det kunde pendla från dag till dag, sa Nanne till Hänt året efter operationen.

Hänt har sökt Nanne Grönvall.

FOTO: YOUTUBE

Annons