ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Nanne Grönvalls ord om tunga sjukdomsbeskedet: ”Tufft att andas”

09 jun, 2022 
Nanne Grönvall
Nanne Grönvall genomgick en operation för strax över två år sedan.
I en intervju med Hänt berättar hon nu om sitt mående idag – och de plötsliga andningssvårigheterna hon drabbades av.
– Något var fel i kroppen, säger Nanne till Hänt.
Annons
Nanne Grönwalls sjukdomskamp: ”Tufft att andas”Brand logo
Nanne Grönwalls sjukdomskamp: ”Tufft att andas”

Nanne Grönvall, 60, är en av artisterna som återvänder till Allsångs-scenen för att gästa Sanna Nielsen, 37, i sommar. När Hänt möter henne i samband med programmets pressdag är hon lika glad och sprallig som vanligt.

– Det känns jättekul att vara här och härligt med sommar, man har längtat efter det verkligen, säger Nanne. Den här publikkänslan är magisk och att få jobba med hela det här teamet och Sanna. Det ska bli superkul, säger Nanne.

Nanne Grönvalls hälsobesked efter operationen

Men de senaste åren har inte varit en dans på rosor för artisten. I mars 2020 delade Nanne med sig av ett Instagram-inlägg direkt från sjukhussängen. Hon förklarade då att hon hade genomgått en halsoperation på grund av överproduktion i ena bisköldkörteln.

Annons

För Hänt berättar Nanne nu hur tiden efter operationen varit och hur efterbehandlingen ser ut idag.

– Det känns bra och jag är väldigt tacksam över att jag fick göra operationen så fort som jag fick göra. Nu äter jag mediciner mot benskörhet för det är det som det kan medföra så man måste komplettera med kalcium. Men jag är otroligt tacksam över att man hittade vad det var eftersom att jag kände att något var fel i kroppen, säger Nanne.

Även om det är en lång medicinering som Nanne går på just nu så är tanken inte att hon ska behöva fortsätta med den resten av livet.

– Jag ska äta de i fem år och sen hoppas vi att kroppen är redo att köra allt själv sen.

Sanningen om måendet – plötsliga andningssvårigheterna

Tiden innan Nanne Grönvall fick svar på vad som var fel i hennes kropp var tuff. Nu berättar hon om hur hon upptäckte att något inte stod rätt till.

– Jag märkte att jag var ovanligt trött men också att jag blev väldigt andfådd. Det kunde räcka med två, tre trappsteg så fick jag tufft att andas. Det var nog där som det var framför allt. För jag är ändå i god kondition, men det kunde pendla från dag till dag, säger Nanne.

Foto: Hänt/TT

Annons